Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Linna naisvankilasarja starttaa uusin jaksoin - Huumekuriiri, elinkautisvanki, identiteettivaras...

Linna tv-sarja avaa Vanajan avovankilan maailmaa.

20.1.2024 klo 8:00

Linna
Kuva: Yle


Linna on jatkoa vankilasarjalle, jossa seurattiin naisvankien arkea modernissa suljetussa naisvankilassa Hämeenlinnassa. Sarjan toisella kaudella seurataan vankien ja henkilökunnan elämää Suomen ainoassa vain naisille tarkoitetussa avovankilassa Vanajalla.


Arki Vanajalla on tasapainottelua oikeuksien ja rajoitusten välillä. Vankilassa suoritetaan vapausrangaistusta, mutta samalla vangin on jo pyrittävä sopeutumaan edessä olevaan elämään vankilan ulkopuolella. Esimerkiksi työssäkäynti ja opiskelu vankilan ulkopuolella on mahdollista. Työssäkäynnistä saa myös palkkaa. Mitä tapahtuu, kun muurit ovat poissa, eikä mikään periaatteessa estä lähtemästä vankilasta?


Linna

Kuva: Yle


Mukana sarjassa on monen ikäisiä ja tuomioiltaan erilaisia naisvankeja. Krista, 41, suorittaa kahden vuoden rangaistusta identiteettivarkaudesta ja petoksesta. Ensikertalaisena hän istuu rangaistuksestaan vuoden. Kristan rikoshistoria kiertyy päihdeongelmaan, eikä lusiminenkaan suju ongelmitta.


Mona, 74, on espanjalainen Australiaan asettunut maailmaa nähnyt nainen. Hän jäi kiinni lentoasemalla mukanaan 2,8 kiloa heroiinia. Mona kertoo joutuneensa huijauksen uhriksi. Ensikertalaisena hän istuu 7 vuoden tuomiostaan puolet. Vapaus koittaa vihdoin kesällä koevapausjakson jälkeen.


Espanjalainen Francisca, 58, on Monan kämppäkaveri. Myös hän on huumeiden salakuljettaja, sillä Francisca jäi kiinni lastinaan 30 kiloa marihuanaa, mistä seurasi reilun 3 vuoden tuomio. Huumemaailma on naiselle tuttu, ja hän on ollut vankilassa ennenkin.


Linna

Lilja suorittaa elinkautista vankeusrangaistusta. Kuva: Yle


Sarjassa on mukana mm. ykköskaudelta tuttu Lilja, joka pääsee Vanajalle vuosien odotuksen jälkeen. Lilja on elinkautisvanki, joka pääsee viimein kivitalosta avoimempaan ympäristöön. Sopeutuminen ei kuitenkaan ole helppoa.


Ohjaus: Piia Ketopaikka. Käsikirjoitus: Piia Ketopaikka, Minna-Ella Aaltonen.


(S2, 1–8, Suomi 2024)


Linna-sarjan ekalla kaudella mukana olivat mm. Mirella ja Lilja.

Lue myös: Vankilassa rötöstelyistä istuva Mirella, 24, tilittää: "Jos tekee jekkuu, pitää kestää kakkuu"


Lue myös: Lilja, 31, on yksi Suomen vaarallisimmista naisista: Istuu elinkautista ja tekee lukio-opintoja


Linna to 1.2. Yle TV1 klo 20.00 ja samana päivänä kaikki jaksot Yle Areenassa

Katso tv-ohjelma-aikoja Telsu.fi

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»