Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

Kohuleffa Baby Jane tv:ssä - Kaksi naista petipuuhissa vai jotain enemmän?

Katja Gauriloffin ohjaama Baby Jane perustuu Sofi Oksasen samannimiseen romaaniin. Pääosassa Rosa Söderholm ja Maria Ylipää.

5.4.2021 klo 9:00

Baby Jane

Jonna (Rosa Söderholm) saapuu "isolle kirkolle" Baby Jane -elokuvassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Jonna (Rosa Söderholm) saapuu pikkukaupungista Helsinkiin aikomuksenaan opiskella ja viettää jännittävämpää elämää. Hän uppoutuu viattoman innolla kaupungin öiseen sykkeeseen ja joutuu eräänä iltana yökerhosta tullessaan uhkaavaan tilanteeseen.


Pelastajaksi paikalle ilmestyy Piki (Maria Ylipää), ihmeellinen nainen, jonka itsevarmuus lumoaa Jonnan. Ensi hetkestä lähtien Jonna palvoo pelastajaansa. Piki kietoo köytensä hänen ympärilleen ja kiihkeä rakkaussuhde alkaa.


Baby Jane

Maria Ylipää on vaikuttava leffan Pikinä. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Jonna kokee löytäneensä kaipaamansa jännityksen ja vapauden ja sulkee silmänsä Pikin ongelmilta. Hän ei kaipaa muita ihmisiä Pikin menneisyydestä heidän asuntoonsa, sillä he kaksin yhdessä riittävät. Tilanteen vaikeutuessa Jonnan on uskallettava nähdä Pikin hätä ja vaikeudet sekä heidän monimutkaisesti kietoutunut riippuvuussuhteensa. Kipeästi Jonna joutuu kokemaan, että vapaus ei muutu mahdolliseksi, ellei luovu rakkaimmasta vankilastaan.


Katso traileri tästä:Baby Jane sai elokuva-arvosteluissa paljon huomioita naisten välisestä seksistä ilmestyessään v. 2019. Kaksi vuotta myöhemmin tilanne on ehkä jo toinen ja pääosaan nousee rakkauden riippuvuussuhteet.


Muissa rooleissa: Nelly Kärkkäinen (Bossa), Lauri Tilkanen (Joonatan), Niko Saarela (Eero), Peter Pihlström (Kari), Niina Hosiaisluoma (Stuba). Käsikirjoitus Sofi Oksasen samannimisen romaanin pohjalta Veera Tyhtilä ja Katja Gauriloff.


(Suomi 2019)


Baby Jane (12) Yle TV2 ke 7.4. klo 21.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»