Reseptit
Lihamureke
Lihamureke on ruokapöydän iki-ihana klassikko. Tarjoa kaveriksi keitettyjä perunoita, kauden kasviksia tai raikas salaatti.
![Lihamureke](/reseptit/resepti_m/lihamureke.jpg)
1 hUunipellillinen
Ainekset
- 400 gjauhelihaa
- 1 dlruokakermaa tai soijakermaa
- ½ dlkorppujauhoja
- 2sipulia
- 1 rklöljyä
- 1kananmuna
- 1 tlsuolaa
- ¾ tlpaprikajauhetta
- ¼ tlmustapippuria
Valmistus
- Sekoita ruoka- tai soijakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota n. 5 minuuttia.
- Kuori ja silppua sipuli. Paista kevyesti öljyssä.
- Lisää korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikina murekkeeksi leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia.
Katso myös
![Täytetyt paprikat, jauhelihatäyte](/reseptit/resepti_s/taytetyt-paprikat-jauhelihatayte.jpg)
![Kanakastike](/reseptit/resepti_s/kanakastike.jpg)
![Chili con carne](/reseptit/resepti_s/chili-con-carne.jpg)
![Uunimakkara](/reseptit/resepti_s/uunimakkara.jpg)
![Kinkkukiusaus](/reseptit/resepti_s/kinkkukiusaus.jpg)
![Spaghetti bolognese](/reseptit/resepti_s/spaghetti-bolognese.jpg)