Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

TV-vinkki: Beverly Hills Cop - Rääväsuinen jepari vauhdissa - Eddie Murphy loistaa pääroolissa!

Beverly Hills Cop -leffan päärooliin mietittiin Sylvester Stallonea, Mickey Rourkea ja Al Pacinoa, mutta Eddie Murphy veti täyspotin.

24.4.2021 klo 7:08

Eddie Murphy

Eddie Murphy on Axel Foley, joka pistää mutkat suoriksi rikoksia ratkaistessaan. Kuva: AOP.


Beverly Hills kyttä on toimintakomedia vuodelta 1984. Leffan tähti on Eddie Murphy (Axel Foley), detroitilainen, rääväsuinen poliisi, joka on tottunut selvittämään rikokset omalla tavallaan. Leffan lähtölaukaus ammutaan, kun Foleyn ystävä murhataan ja jepari lähtee selvittämään rikosta luksusalueelle, Beverly Hillsiin.


Foley saa aisaparikseen “Billy” Rosewoodin (Judge Reinhold) ja John Taggartin (John Aston), jotka ovat aluksi äimän käkenä Foleyn nopearytmisessä ja hulluttelevan kekseliäässä menossa. Poliisijohto ei aina katso hyvällä Foley omaperäistä tyyliä selvittää rikoksia ja olla tottelematta esimiehen käskyjä.


Eddie Murphy

Eddie Murphy teki töitä stand-up-koomikkona uransa alkuaikoina. Kuva: AOP.


Leffa esittelee meille Beverly Hillsin luksusmaailmaa, jossa käydään taidegallerioissa, ajetaan loistokärryillä, juodaan aitoa samppanjaa ja asutaan upeissa mansioneissa.


Elokuvan tunnari “Axel F”, oli instrumentaalinen pläjäys, joka soitettiin ajan mukaisesti ultra-moderneilla Rolandeilla ja Yamahoilla. Tunnari ylsi kolmannelle tilalle Yhdysvaltojen Billboard-listalla ja kuuluu leffabiisien klassikoihin.Eddie Murphy

Axel Foley (Eddie Murphy) aisapareinaan “Billy” Rosewood (Judge Reinhold) ja John Taggart (John Aston). Kuva: AOP.


Päärooliin mietittiin tähtiä, kuten Sylvester Stallone, Mickey Rourke ja Al Pacino. Esimerkiksi Sylvester Stallone halusi elokuvaan enemmän toimintaa, mitä budjetissa oli varaa. Onneksi valinta osui Eddie Murphyyn, joka tekee elokuvasta toimintapläjäyksen, mutta erityisesti komedian.


Elokuva oli menestys ja sitä seurasi neljä jatko-osaa.


Beverly Hills Cop -traileri:Katso leffan lähetysaikoja Telsu.fi

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»