Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

Muistatko? Dynastia tv-sarjassa kauneus, rikkaus ja kaikenlainen glamour olivat kovaa valuuttaa!

Kasari: Dynastia toi suomalaisiin koteihin pöyhkeät hiukset, isot olkatoppaukset ja oikeat timantit. Yhden jakson huhutaan maksaneen 1,2 miljoonaa dollaria.

24.10.2021 klo 8:00

Kasari

Dynastia kietoutui kolmiodraamaan, jonka osapuolia näyttelivät Joan Collins, John Forsythe ja Linda Evans. Kuva: AOP


1980-luvun legendaarinen tv-sarja Dynastia menestyi myös Suomessa ja naulitsi tv-ruudun ääreen tiiviisti. Dynastia seurasi öljyalalla rikastunutta, Denverissä Coloradon osavaltiossa asuvaa Carringtonin perhettä.


Dynastia oli ensimmäisiä televisiosarjoja, joissa kuvattiin todella varakkaita, liiketoimintaa harjoittavia suurperheitä.


Öljymiljönääri Blake Carrington (John Forsythe) on naimisissa kauniin ja moitteettoman Krystle Carringtonin (Linda Evans) kanssa, jota katkera ja pisteliäs Blaken ex-vaimo Alexis Colby (Joan Collins) ei voi sietää.


Lojaali Krystle ja juonitteleva Alexis ovat luonteeltaan toistensa vastakohtia ja kinaahan siitä syntyi. Naiset päätyivät jopa käsirysyyn asti ja katsojat saivat viihdettä kissatappelusta mutalammikossa.


Kasari
Kryste (Linda Evans) on "kiltti tyttö", Blake Carringtonin entinen sihteeri, joka nai pomonsa. Kuva: AOP


Kauneus, rikkaus ja kaikenlainen glamour olivat Dynastiassa kovaa valuuttaa. Mammuttisarjaan tehtiin yli 200 jaksoa, joista jokaisen kerrotaan maksaneen 1,2 miljoonaa dollaria.


Muotisuunnittelija vastasi puvustuksesta ja jokaiseen jaksoon tehtiin vähintään kymmenen uutta asua. Helyjä ei tunnettu, vaan sarjassa nähdyt timantit olivat aitoja. Huhutaan, että pääosien esittäjät John Forsythe ja Joan Collins saivat yhdestä jaksosta palkkioksi jopa 100 000 dollaria.


Kasari

Alexis (Joan Collins) oli kirjoitettu alun pitäen lyhytaikaiseksi hahmoksi. Mutta koska katsojat rakastuivat tähän pahikseen, Collins pysyi mukana tv-sarjan tappiin asti. Kuva: AOP


Dynastiasta ei puuttunut draamaa ja juonenkäänteitä: oli murhia, kaapattuja lapsia, henkiin heräämisiä. Erityistä kohua herätti v. 1985 esitetty jakso, jossa Krystle ja liikemies Daniel Reece (Rock Hudson) päätyvät suudelmaan.


Hudson paljasti pari kuukautta myöhemmin sairastavansa aidsia ja kohu oli valmis. Linda Evansin pelättiin saaneen ”kuoleman suudelman” ja Dynastian tuottajat tarjosivat kaikille näyttelijöille mahdollisuuden hiv-testiin. Hudsonin kerrotaan kärsineen teostaan tunnontuskia. Rock Hudson menehtyi sairauteensa vielä samana vuonna.


Dynastiaa esitettiin noin 70 maassa. 1980-luvun loppupuolella sarjan suosio hiipui ja televisioyhtiö ABC lopetti sen v. 1989 äkillisesti. Juonenkäänteitä oli jo käsikirjoitettu valmiiksi, mutta katsojille ei ikinä selvinnyt, mitä olisi ollut luvassa...


Katso kaikki tv-ohjelmien lähetysajat Telsu.fi


Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»