Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

Ooo, mitkä tyyligurut: Miami Vice - Kengät ilman sukkia! Reiskat silmillä! Puvun alla vain t-paita!

KASARI: Undercover-kyttien pukeutumistyyli vaikutti merkittävästi 80-luvun muotiin.

2.1.2021 klo 10:03

Kasari

Don Johnson oli lähes suomalainen vävypoika, sillä hän teki sopimuksen suomalaisen Luhta-vaatemerkin kanssa 1990-luvulla. Kuva: AOP.


Miami Vice -rikossarjan pääosissa komeili peitetehtävissä hääräävä kyttäkaksikko James “Sonny” Crockett (Don Johnson) ja Ricardo “Rico” Tubbs (Philip Michael Thomas). Undercover-poliisin pukeutuminen oli ollut lähinnä nahkatakkia ja lenkkitossuja, mutta nämä pollarit olivat toista maata. Pääparin vaatteet ja tyyli olivat yksi merkittävä vaikuttaja koko 80-luvun muotiin.


Sonny Crockettin työvaatteet olivat jotain sellaista, mitä ei oltu ennen nähty: valkoinen tai pastillin värinen puku, puvun alla kauluspaidan sijaan t-paita, kengät ilman sukkia, asusteina Ray Ban -aurinkolasit eli tuttavallisemmin Reiskat ja kasvoilla parransänki. Aikansa huippusuunnittelijat, kuten Gianni Versace ja Hugo Boss vaatettivat Crockettia.


Kasari
Philip Michael Thomasille rooli Miami Vicessa oli uran huippuhetki. Kuva: AOP.


Rico Tubbsin tyyli oli astetta muodollisempi, muttei hänkään nahkatakissa kulkenut. Tubbsin päällä nähtiin kaksirivisellä napituksella varustettuja pukuja, joiden väri siftasi harmaaseen tai oli liituraitaa.


Miami Vice oli NBC-televisioyhtiölle tuotettu sarja ja sitä tehtiin viisi tuotantokautta (1984-1989). Suomessa sarjan ensimmäinen jakso tuli ulos v. 1986.


Katso NBC Classics -kooste Miami Vice -tyylistä, videossa vilahtaa myös aikansa huippunimiä:Lähde: IMDb, NBC

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»