Reseptit
Taatelikakku
Taatelikakku on erityisesti joulun ajan herkku. Maistuu kotona ja sopii säilyvyytensä ansiosta hyvin joulumyyjäisiin.

1 h 15 minKakkuvuoka
Ainekset
- 300 gtaateleita
- 1 ½ dlvettä
- 200 gvoita
- 2munaa
- ½ dlkermaa
- 3 dlsokeria
- 4 ½ dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlruokasoodaa
- 2 tlvaniljasokeria
- Voiteluun:
- voita tai margariinia
- korppujauhoja
Valmistus
- Kiehauta taatelit ja vesi kattilassa. Lisää voi seokseen ja anna jäähtyä.
- Lisää munat yksitellen. Sekoita. Lisää taikinaan kerma, sokeri ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti.
- Voitele kakkuvuoka huolellisesti ja korppujauhota. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 60 min.
- Vinkki: Saat hyvin kuohkean taatelikakun, kun jäähdytät kiehautetut taatelit sähkövatkaimella sekoittaen.
Katso myös





