Reseptit
Rosolli
Rosollin tekeminen on kivaa joulun ajan yhteispuuhaa. Vaikka joulupöydässä olisi moderneja makuja, rosolli tuo perinteisen vivahteen joulupöytään.
![Rosolli](/reseptit/resepti_m/5d63ccb10bb04-194.jpg)
1 h 10 minKulho, 9-10 hlölle
Ainekset
- 3porkkanaa
- 3 dlpunajuurikuutioita
- 2 dlmaustekurkkukuutioita
- 2omenaa
- 1punasipuli
- Kastike
- 200 glaktoositonta kermaviiliä
- 1 rklpunajuurikuutioiden lientä
- ¼tlsokeria
- ripaus valkopippuria
- ripaus suolaa
- persiljaa
Valmistus
- Keitä porkkanat. Jäähdytä. Kuori ja leikkaa pieneksi kuutioiksi. Leikkaa punajuuret ja maustekurkut kuutioiksi tai käytä valmiskuutioita. Kuori ja kuutioi omenat. Hienonna kuorittu punasipuli.
- Sekoita ainekset kulhossa.
- Sekoita kastikeainekset. Tarjoa kastike erikseen. Laita halutessasi rosollin päälle keitetyt kananmunan puolikkaat.
Katso myös
![Waldorf-salaatti](/reseptit/resepti_s/waldorf-salaatti.jpg)
![Rosollin kastike](/reseptit/resepti_s/rosollin-kastike.jpg)
![Marinoitu punasipuli](/reseptit/resepti_s/marinoitu-punasipuli.jpg)
![Kreikkalainen salaatti](/reseptit/resepti_s/kreikkalainen-salaatti.jpg)
![Papu-avokadosalaatti](/reseptit/resepti_s/papu-avokadosalaatti.jpg)
![Tomaattisalsa](/reseptit/resepti_s/tomaattisalsa.jpg)