Reseptit
Kaurasämpylät
Kaurasämpylät ovat tuoreina bueno! Nauti voin kanssa nautiskellen. Mutta varo, pellillinen hupenee yllättävän nopeasti.
![Kaurasämpylät](/reseptit/resepti_m/kaurasampylat.jpg)
50 minUunipelti, 20 kpl
Ainekset
- ½ lvettä
- ½ dlhunajaa
- 50 ghiivaa
- 5 dlkaurahiutaleita
- 2 tlsuolaa
- 8 dlhiivaleipäjauhoja
- 50 göljyä
Valmistus
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hunaja ja liuota hiiva veteen. Lisää hiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan noin 20 minuutiksi.
- Lisää suola ja jauhot, alusta taikinaksi. Sekoita rasva taikinaan alustuksen loppuvaiheessa.
- Pyöräytä sämpylöitä. Pistä leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota peitettynä vedottomassa paikassa.
- Paista 225 asteessa n. 10-12 min.
Katso myös
![Pataleipä](/reseptit/resepti_s/pataleipa.jpg)
![Vuokaleipä](/reseptit/resepti_s/vuokaleipa.jpg)
![Gluteeniton pizzapohja](/reseptit/resepti_s/gluteeniton-pizzapohja.jpg)
![Pitaleipä](/reseptit/resepti_s/pitaleipa.jpg)
![Ciabatta](/reseptit/resepti_s/602a62735a725-367.jpg)
![Kauraleipä](/reseptit/resepti_s/kauraleipa.jpg)