Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Muusikko Astrid Swan, 39, on kuolemansairas - Joka kahdeksas nainen sairastaa rintasyövän Suomessa

Astrid Swan kertoo elämästään Akuutti: Kuolemanpelko rinnassa -ohjelmassa.

6.4.2021 klo 7:00

Astrid Swan

Swanin perheeseen kuuluvat kouluikäinen lapsi, puoliso Nick Triani sekä Trianin lapsi tämän aiemmasta suhteesta. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Muusikko Astrid Swan, 39, sai kuulla sairastavansa levinnyttä rintasyöpää lähes neljä vuotta sitten. Levinneeseen rintasyöpään kuolee usein muutamassa vuodessa, mutta Astridille on käynyt hyvä tuuri. Syöpähoidot eivät juurikaan aiheuta sivuoireita, ja hän voi elää tavallista perheellisen ihmisen arkea. Ajan kanssa hän on sopeutunut siihen tietoon, että on kuolemansairas.Joka kahdeksas nainen sairastaa rintasyövän elämänsä aikana. Rintasyövän ennuste on nykyään hyvä: noin 90 % sairastuneista on elossa viiden vuoden kuluttua sairastumisesta.


Rintasyöpä on pitkä sairaus ja toisille elinikäinen kumppani, joka koettelee myös mielenterveyttä. Syövän sairastamisessa on kolme psyykelle erityisen haavoittavaa kohtaa: diagnoosin saaminen, aktiivisten hoitojen päättyminen sekä mahdollisesti uutinen syövän uusimisesta tai leviämisestä.


Akuutin toimittaja Kaisa Alenius selvittää, minkälaisia traumoja ulkonäön muutokset ja kuolemanvakavan sairauden kohtaaminen aiheuttavat. Kuinka mieli selviää rintasyövästä?


Akuutti: Kuolemanpelko rinnassa Yle TV1 ti 6.4.klo 20.00 ja Yle Areena

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat