Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Maria Veitola salasi Marja Hintikalta kitkuttelevansa kasvain-leikkausjonossa: "Kyllä se tuntui..."

Maria Veitola sai tietää kantavansa sukunsa perimää järkyttävällä tavalla Sukuni salat -ohjelmassa.

13.4.2021 klo 7:00

Maria Veitola

Toimittaja Maria Veitolan sukujuuria tutkitaan suvun naisten kautta. Kuva: MTV3Maria Veitola reissasi juontaja Marja Hintikan kanssa Itä-Suomessa Sukuni salat -ohjelmassa. Veitola sai uutta tietoa omasta suvustaan, toki hänellä oli jo etukäteenkin historiafaktoja olemassa.


Faktojen lisäksi Veitolalle avautui uusi näkemys omaan perimäänsä.

- Tiesin jonkun verran sukuni naisista, mutta kuvausten kautta aukeni, mitkä kaikki asiat periytyvätkään sukupolvesta toiseen. Usein puhutaan siitä, miten traumat periytyvät, mutta myös esimerkiksi tavat selvitä haasteista periytyvät. Jotkut perus luonteenpiirteet, jotka tekee meistä, ketä me ollaan periytyy myös. Helposti vanhoja valokuvia katsellessaan miettii vain, että onko mulla tuon nenä tai kasvonpiirteet, Veitola kertoo ohjelman etälehdistötilaisuudessa.


Veitola on tunnettu persoonallsesta tyylistään. Hän jakoi Instagramissa tämän värikkään tyylinäytteen mennessään Storytel Awards -virtuaaligaalan juontohommiin:Veitolalta leikattiin iso kasvain keuhkojen vierestä rintakehästä ja kuvausten aikaan Veitola odotti leikkausta.

-Kyllähän se oli aika järisyttävää, kun olin kuvausten aikana leikkausjonossa, joka vain venyi ja venyi. En puhunut siitä asiasta silloin ohjelman teon aikana. Kyllä se tuntui hurjalta, kun itse oli rintakehä- ja keuhkoasioissa sairaana ja seisottiin keuhkosairaalan pihalla muistelemassa isoäitiä, jolta on toinen keuhko poistettu ja oli tuberkuloosin runtelema. Itse olin leikkausjonossa ja todellakin tuntui, että historia toistaa itseään ja asiat periytyy, Veitola toteaa vakavana.


-Moni kysyi, miten kestin 10 kk leikkauksen odotusajan, epävarmuuden ja pelon ja samalla mietin sukuni naisia, niin kyllä se sitkeys ja sinnikkyys on, kun ei ole vaihtoehtoja. Se on tosi tuttua.


Lue lisää: Maria Veitola itkuisena ja ahdistuneena leikkauksen jälkeen: ”Jos et vaikka pysty enää nielemään..."


Lue lisää: Maria Veitola sai terveen paperit: "Tiedostan, että asiat voisivat olla myös toisin"


Maria Veitola on puhunut paljon naisena olemisesta ja naisen asemasta, ja on kantaaottavan feministin maineessa.

- Olen tuntenut ylpeyttä esiäideistäni, mutta tämän ohjelman kautta tunnen sielunsisaruutta. Suomi on tasa-arvoinen maa. Naiset eivät ole jääneet kotirouviksi ja edustusrouviksi, vaan ovat olleet niin sanotusti hommissa ihan pienestä pitäen, Veitola kertoo liikuttuneena.


Lue lisää: Jukka Jalonen ei halunnut pitää äitiään jännityksessä suku-yllätyksestä: "Tämä on uskomaton juttu!"


Lue lisää: Krista Kosonen sai shokkiyllätyksen - Murha lähisuvussa: "Tärkeintä oli, haluaako äiti tietää ja..."


Sukuni salat MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat