Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Maria Veitola sai terveen paperit: "Tiedostan, että asiat voisivat olla myös toisin"

Maria Veitolalta leikattiin iso kasvain tänä syksynä ja hän on ollut toipilaana viikkokausia.

11.11.2020 klo 9:15

Yökylässä Maria Veitola

Maria Veitola vetää tv:ssä suosittua Yökylässä Maria Veitola -ohjelmaa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Maria Veitolalta leikattiin rintaontelossa sijainnut jättimäinen kasvain viisi viikkoa sitten. Kasvainlöydös tehtiin jo viime vuonna varjoainekuvauksissa. Leikkaukseen Veitola pääsi vasta lokakuussa.


Veitola on jakanut Instagramissa elämästään ja voinnistaan seuraajilleen. Nyt oli vuorossa hyviä uutisia. Veitola kirjoittaa:

-Viisi viikkoa leikkauksesta. Sain eilen jälkitarkastuksessa terveen paperit ja luvan ryhtyä elämään normaalia elämää. Olen hyvin onnekas ja hyvin onnellinen. Tiedostan, että asiat voisivat olla myös toisin. On ihmeellistä ja tärkeää, että joskus voi parantua, kokonaan.Veitolan kasvaindiagnoosi tuli lähes sattumalta, sillä hän meni lääkäriin vatsavaivojen takia:

-Moni on kysynyt, miten rintaontelon kookas kasvaimeni oireili, ja miten se ylipäätään löytyi. Tässä lyhyt versio: kärsin kovista vatsakivuista puolisentoista vuotta sitten. Kipuja selviteltiin perinpohjaisesti. Suolistostani löytyi ameeba, jonka olin napannut mukaani ehkä joltain ulkomaanreissulta. Ameeba häädettiin kahdella lääkekuurilla.


-Vatsan tietokonetomografian yhteydessä havaittiin epämääräinen löydös kuvan reunassa. Sain seuraavaksi lähetteen sydämen ja keuhkojen alueen TT-kuvaukseen. Löydös paljastui huomattavan isoksi, todennäköisesti hyvänlaatuiseksi kasvaimeksi. Tästä on nyt vuosi.Maria Veitola kertoo kärsineensä ahdistuksesta, joka lääkärissä todettiin stressin aiheuttamaksi. Veitola kirjoittaa:

-Oireiliko kasvain mitenkään? Kyllä ja ei. Olin kärsinyt jo kauan ahdistuksesta. Tunteesta, etten saa hengitettyä kunnolla. Kaikki treenaaminen, missä syke nousi ja tarvittiin hapenottokykyä, tökki. Oli huono ja voimaton olo. Olin käynyt useampaan otteeseen lääkärillä puhumassa näistä vaivoistani. Kun veriarvot ja sydänfilmi olivat kunnossa, vointini laitettiin stressin, kuormituksen ja muun sellaisen piikkiin. Pitäisi vain ottaa iisimmin.
Yökylässä Maria Veitola


Maria Veitola yökyläilee to 12.11. Vappu Pimiän mökillä Salossa. Kuva: MTV3


Veitola pohtii, saako oireisiinsa helpotusta kasvaimen poiston myötä. Jo nyt hän kertoo tuntevansa, että rintakehässä on paljon uutta keveyttä ja tilaa, ja hän pystyy hengittämään täysin palkein. Ei ahdista.


Kirjoituksensa lopuksi Veitola kiittää leikannutta kirurgia ja koko sairaalahenkilökuntaa. Hän toivottaa voimia, läheisten ja hoitohenkilökunnan myötätuntoa sekä hyvää tuuria leikkaus- ja hoitojonoissa oleville tuhansille ihmisille.


Yökylässä Maria Veitola MTV3 to klo 21

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat