Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Jukka Jalonen ei halunnut pitää äitiään jännityksessä suku-yllätyksestä: "Tämä on uskomaton juttu!"

Vaatimaton Jukka Jalonen luuli olevansa “tylsää talonpoikaismeininkiä”, mutta totuus on tarua ihmeellisempää!

22.2.2021 klo 9:20

Jukka Jalonen

Jukka Jalonen on jääkiekkovalmentaja ja Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana. Hän on voittanut joukkueensa kanssa kaksi maailmanmestaruutta. Kuva: MTV3


Sukuni salat -ohjelman tuotanto sai selvitettyä jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosen sukujuuret kauas historiaan, peräti 1300-luvulle saakka. Jaksossa ohjelman juontaja Marja Hintikka ja Jalonen vierailivat miehen juurilla Vilnassa.Jukka Jalonen oli luullut, että hänen sukunsa oli “tylsää talonpoikaismeininkiä”, mutta toisin kävi. Jalonen näki ohjelmassa sukukartan, jossa oli iso määrä aatelisia.

- Kaikillahan meillä on omat tarinamme, jotka ulottuvat tuhansiakin vuosien taaksen. Olihan se puolishokki ja vaikea asia ymmärtää, Jalonen kertoo ohjelman etäpressissä.


Miksi lähdit mukaan ohjelmaan?

- Olen ollut pienestä asti historiasta kiinnostunut ja halusin tietää omasta suvustani lisää. En ole itse tutkinut omaa sukua, mutta lähisukulaiseni on. Olen itse plärännyt sukukirjaa. Olin epäileväinen, että löytyykö mitään mielenkiintoista.


Jukka Jalonen

Jukka Jalonen ja Marja Hintikka selvittivät jääkiekkovalmentajan sukua Vilnassa. Kuva: MTV3


Jukka Jalosen kanssa matkustettiin Liettuan Vilnaan sukulaisia etsimään. Mitä Jalosen päässä liikkui, kun laskeuduttiin Vilnaan?

- Oli tosi outo olo, kun lähdettiin etelän kautta itään. Oli fiilinki, että mitähän tästä tuleman pitää. En tiennyt tarkkaan, halusin, että kaikki tulee itsellekin yllärinä.


Jalonen kokikin elämänsä yllätyksen, sillä alenevassa polvessa hänelle oli sukua merkittävä henkilö. Suoraan alenevassa polvessa Jukka Jalosen esi-isä on Liettuan suuriruhtinas Gediminas, joka mm. perusti maan pääkaupungin Vilnan.


Ohjelmassa myös selviää, että Jalosen juuret ylettyvät myös Iso-Britanniaan. Hänen esi-isänsä on ollut kaukaista sukua kuningatar Elisabetille, Iso-Britannian hallitsijalle.


Jukka Jalonen

Jukka Jalonen luuli olevansa "maatiaissukua", mutta osoittautuikin, että suonissa virtaa aatelista verta. Kuva: MTV3


Mutta palataan vielä Gediminakseen, josta on kuva Googlessa. Yhdennäköisyys Jaloseen on häkellyttävä.

-Fiilis ei ole muuttunut, ja en tiedä kuinka monta promillea sieltä on geenejä periytynyt. Mutta tämä on uskomaton juttu, ei sitä voi kieltää.


Miten on juteltu läheisten kanssa löydöksistä?

- Olen jutellut siskon ja äidin kanssa tästä ja oma jakso on katsottu jo läpi. Turha pitää heitä enää sen kummemmin jännityksessä.


Lue lisää: Krista Kosonen sai shokkiyllätyksen - Murha lähisuvussa: "Tärkeintä oli, haluaako äiti tietää ja..."


Lue lisää: Sukusalat julki: Anne Kukkohovi aviorikos, Krista Kosonen murha, Aku Hirviniemi juoppoja pappeja...


Sukuni salat on MTV3-ohjelmistoa.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat