Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Krista Kosonen sai shokkiyllätyksen - Murha lähisuvussa: "Tärkeintä oli, haluaako äiti tietää ja..."

Näyttelijä Krista Kosonen sai äidiltään luvan penkoa sukunsa historiaa uudessa Sukuni salat tv-ohjelmassa.

14.2.2021 klo 10:00

Sukuni salat

Krista Kosonen on palkittu näyttelijä, joka nähdään tällä hetkellä tv:ssä Nyrkki ja Sukuni salat tv-sarjoissa. Kuva: MTV3


Uudessa Sukuni salat tv-sarjassa näyttelijä Krista Kosonen saa kuulla isovanhempiensa tavanneen yhteisen intohimon parissa. Lähisuvun historiasta paljastuu myös henkirikos. Mikä sinua motivoi lähtemään mukaan Sukuni salat -ohjelmaan?

-Vaikkei tämä reality-ohjelma olekaan, onko tämä dokumentaarinen historiaohjelma vai historiallinen dokumentaariohjelma. Minun silmissäni kuulosti vähän reality-ohjelmalta ja siksi kavahdin heti, kun pyydettiin mukaan. Oli vaikea kieltäytyä, kun tehtiin dna-testi ja tuotannolta tuli viestiä, että susta tulisi ohjelma ja se tulisi olemaan sinulle itsellesi tosi mielenkiintoinen, näyttelijä kertoo etälehdistötilaisuudessa.Krista Kosonen on suosittu näyttelijä, joka on nähty tv:ssä mm. Putouksessa ja Nyrkki tv-sarjassa. Kosonen on palkittu kahdesti Jussi-palkinnolla, hän sai patsaat elokuvista Kätilö ja Miami. Hän on naimisissa ohjaaja Antti J. Jokisen kanssa ja heillä on yksi tytär.

-Mua jännittää mennä omana itsenäni, ja se kavahdutti, että menen tunteilemaan omana itsenäni telkkariin ja tajusin samalla, että menin tunteilemaan telkkariin. Mun on helpompi olla roolin turvassa kuin omana itsenäni, Kosonen paljastaa.


-Mullahan oli yksi asia omassa suvussani, johon halusin vastauksen. Tuntien itseni, niin tiesin, etten alkaisi ikinä teettämään sukututkimusta. Olen liian laiska ottaakseni selvää ja mietin, jospa se tässä ratkeasi - ja niinpä se toden totta ratkesi! Se on ollut yllättävän iso asia itselleni ja omalle äidilleni, jota tämä asia erityisesti koski. Oltiin sellaisessa tilanteessa, että jos mysteeriin tulisi vastaus ja sehän tuli.


Sukuni salat

Krista Kosonen ja juontaja Marja Hintikka. Kuva: MTV3


Kosonen kuuli ohjelman juontaja Marja Hintikalta, mitä lähisuvussa oli tapahtunut.

-Tilanne oli aika järkyttävä, kun jälkikäteen ajattelee. En mä edes tiennyt, mihin olin lähtenyt. Olen miettinyt asiaa monasti. Se on ollut perustavan laatuisella tavalla järisyttävä tieto ja olen hyvin iloinen siitä, ettei nykyisin kirjoiteta enää niin graafisesti kuin siihen aikaan ihmisten tragedioista lehdissä. Se oli tosi järisyttävää.


-Olin tehnyt itselleni lupauksen, etten mene itkeskelemään ohjelmiin, eipähän se lupaus pysynyt. Se hetki oli tosi tunteellinen ja selittää monta asiaa ja reaktiota ja lukkoa, Kosonen selvittää.


Sukuni salat

Krista Kosonen on Kätilö-leffan Helena © Solar Films


Kososen lähisukulaisesta oli vaiettu, hänet oli murhattu. Mitä te olette keskustelleet tästä läheisten kanssa sen jälkeen?

-Olen keskustellut tästä äitini kanssa ja voi olla, että saan kuulla tästä muilta sukulaisilta. Ollaan käyty läpi, että onko minulla oikeus selvittää tätä asiaa ja pitäisikö kysyä lupa. Mutta ajattelin, että tärkeintä oli, haluaako äitini tietää ja hän halusi.


-Olemme käyneet asiaa läpi, en käy sitä suuremmin avaamaan. Se on herättänyt monenlaisia tunteita. Käsittelyssä tulee kestämään pitkään, kun tieto tuli totaalisena yllätyksenä, ja käsittely tulee vasta jälkikäteen.


Sukuni salat

Krista Kosonen on palkittu kahdesti Jussi-palkinnolla, hän sai patsaat elokuvista Kätilö ja Miami. Kuva elokuvasta Miami. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Monissa suvuissa vaietaan ja Kososen jaksossa tulee esiin, mitä vaikeneminen tekee.

-Naiset vaikenevat tässä. Pelkästään tulee se ajatus, että voi kun olisi vain voitu puhua. Ja olisi vaan saanut sanottua asioita, niin se olisi helpottanut jokaikistä. Helppoa sanoa näin jälkikäteen. Tuli surullinen olo koko hommasta, mutta olen sitä mieltä, että aina on parempi tietää.


Mikä sulla oli tärkein anti ohjelmassa?

-Tärkein anti oli tietää, kuka mun isopappani oli, se oli puuttuva linkki. Olisin toivonut iloisempaa tietoa, mitä sain, mutta kaikki tieto on hyvästä. Ja oppihan siinä myös historiasta.


Lue lisää: Sukusalat julki: Anne Kukkohovi aviorikos, Krista Kosonen murha, Aku Hirviniemi juoppoja pappeja...


Sukuni salat MTV3 ma 15.02. klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat