Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Maria Veitola itkuisena ja ahdistuneena leikkauksen jälkeen: ”Jos et vaikka pysty enää nielemään..."

Maria Veitola on käynyt läpi ison leikkauksen ja on nyt toipilaana.

15.10.2020 klo 14:00

Yökylässä Maria Veitola

Maria Veitola on Yökylässä Maria Veitola -ohjelman vetäjä. Kuva: MTV3


Maria Veitola toipuu isosta leikkauksesta, häneltä leikattiin kasvain. Veitolan mukaan kasvain oli kietoutunut ruokatorven ympärille painaen sydäntä sekä palleaa. Kasvainlöydös tehtiin jo joulukuussa, mutta leikkaus vasta nyt lokakuussa.


Lue lisää: Maria Veitola viestittää lukijoilleen leikkauksen jälkeen - Pyytää erikoisen iltasadun sairaalaan


Veitola on julkaissut Instagram-tilillään pitkän tekstin ja jakanut kuvia voinnistaan. Maria Veitola kertoo olevansa itkuinen siitä pelosta ja ahdistuksesta, jota koki kuukausien ajan leikkausta odottaessaan.Veitola avaa tekstinsä aluksi tunnelmiaan elämästään kolmiolääkkeiden tuoman helpotuksen turvin.

-Ai että mitenkö menee? Ihan hyvin. Kivut kurissa, kolmiolääkkeissä. Oon aika pöhnässä siis. Lähinnä nukun ja torkun. Nautin kukista, niitä on paljon nyt kotona. Kiitos.


Oon kattonut monta jaksoa Schitt’s Creekiä ja kuunnellut podcasteja. Pelannut Monopolia, joka on elämys sekin kolmiolääkkeissä. Mua on helppo huijata.


Kaiken takana onnellisuus siitä, että kuukausien odotus on ohi ja itse leikkaus on ohi. Ja että se meni hyvin, eikä sisältäni löytynyt ikäviä yllätyksiä. Ensimmäiset kuulemani sanat heräämössä olivat ”Leikkaus meni hyvin.” Tiedostan kyllä, että kaikille ei niin sanota.Toimittaja ja somevaikuttaja Veitola pohdiskelee viime kevättä, jolloin hän odotti leikkaukseen menoa tietäen, että hänellä on iso kasvain kehossaan. Hän kirjoittaa:


-Vaikka olen onnellinen hyvästä tilanteestani, olen myös kuolemanväsynyt (epäilemättä kolmiolääkkeet ja iso operaatio) ja itkuinen. Itken kai edelleen säikähdystä koko asiasta, sitä pelkoa ja ahdistusta, jonka kuukausitolkulla pidin sisälläni esittäen joka puolelle reipasta (olen hyvä siinä), itken 9kk leikkausjonossa kokemaani epäoikeudenmukaisuutta ja turhautumista terveydenhuoltoon, joka toki näytti parhaat puolensa, kun lopulta pääsin hoitoon.


Olen saanut paljon viestejä muilta jonottajilta ja miettinyt sitä, miksi suomalainen terveydenhuolto perustuu jonotukseen? Kuinka paljon kalliimpi olisi systeemi, jossa kaikki saisivat apua HETI. Sillä vaikka omalla kohdallani leikkausjono venyi yhdeksään kuukauteen koronan ja uuden potilastietojärjestelmä Apotin takia, olisin ilman niitäkin joutunut odottamaan leikkausta. Minulle vain kerrottiin, että rintaontelossani on jättimäinen kasvain ja laitettiin jonoon. Ohjattiin menemään päivystykseen, jos tilanteeni pahenisi. ”Jos et vaikka pysty enää nielemään.”Yökylässä Maria Veitola

Maria Veitola ja Jukka Hildén juttelevat avoimesti iloista ja suruista Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa to 15.10. Kuva: MTV3


Veitola jatkaa Instagramissa tuntemustensa kertomista:


-Voin kertoa, että se tapahtui, esim. kerran suihkussa. En pystynyt enää nielemään. Se ei johtunut kasvaimesta vaan jonotusaikana kasvaneesta ahdistuksesta.


Tiedän, että te terveydenhuollossa työskentelevät teette kaikkenne. Kohdistankin sanani poliitikoille: entä jos terveydenhuoltoa arvostettaisiin nykyistä enemmän? Entä jos jonoja ei olisi? Kai työkyvyttömät ihmiset, myöhästyneet diagnoosit ja pahentuneet sairaudetkin aiheuttavat kuluja? Tarvitaan enemmän resursseja!


Kirjoituksen lopuksi Veitola jälkikirjoittaa:


-P.S. Hoitajat tarvitsevat enemmän palkkaa. Linkki kansalaisaloitteeseen biossa. Allekirjoita.


Tsemppiä Maria Veitolalle paranemiseen ja voimia kaikille, jotka odottavat sairaalahoitoa.


Yökylässä Maria Veitola MTV3-kanavalla.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat