Reseptit
Sacherkakku
Sacherkakku on juhlapöydän kruunu vaativimmissakin pidoissa. Suklainen viettelys on kotoisin Itävallasta.
1 h 50 minKakkuvuoka, 15 hlölle
Ainekset
- Pohja
- 200 gtaloussuklaata
- 200 gvoita
- 4kananmunaa
- 2 dlsokeria
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- Vuokaan
- rasvaa
- korppujauhoja
- Täyte
- 300 gaprikoosimarmeladia
- Kuorrutus
- 100 gtaloussuklaata
- 1 tlvoita
- ½ dlkevytkermaa
Valmistus
- Sulata voi ja suklaa keskenään.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää sekaan jauho-leivinjauheseos sekä jäähtynyt voi-suklaasula.
- Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista kakkua ensin 175 asteisessa uunissa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista 40 min.
- Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä ja leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan.
- Laita marmeladia joka kerroksen väliin ja päälle.
- Kuorrutus: Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa, lisää kerma. Jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Katso myös
Suklaamuffinssit ovat suussasulava herkku.Kääretorttu onnistuu helposti kahvipöytään ja jälkiruoksi.Mustikkamuffinit valmistuvat nopsaan, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.Pavlova on saanut nimensä venäläiseltä balettitanssijalta, Anna Pavlovalta.Macaron-leivokset ovat söpöjä kahvipöydän piristyksiä.Cupcaket on ilo silmälle ja suulle.