Reseptit
Sacherkakku
Sacherkakku on juhlapöydän kruunu vaativimmissakin pidoissa. Suklainen viettelys on kotoisin Itävallasta.

1 h 50 minKakkuvuoka, 15 hlölle
Ainekset
- Pohja
- 200 gtaloussuklaata
- 200 gvoita
- 4kananmunaa
- 2 dlsokeria
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- Vuokaan
- rasvaa
- korppujauhoja
- Täyte
- 300 gaprikoosimarmeladia
- Kuorrutus
- 100 gtaloussuklaata
- 1 tlvoita
- ½ dlkevytkermaa
Valmistus
- Sulata voi ja suklaa keskenään.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää sekaan jauho-leivinjauheseos sekä jäähtynyt voi-suklaasula.
- Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista kakkua ensin 175 asteisessa uunissa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista 40 min.
- Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä ja leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan.
- Laita marmeladia joka kerroksen väliin ja päälle.
- Kuorrutus: Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa, lisää kerma. Jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Katso myös





