Reseptit
Paahtopaisti
Paahtopaisti on juhlava liharuoka, jonka valmistaminen ei vaadi liikaa kulinaristisia oppeja. Paista noin 1,5 tuntia/kg.

2 h6-8 hlölle
Ainekset
- 1 kgnaudan paahtopaisti
- 1 rklöljyä
- 1 rklvoita
- 4valkosipulinkynttä
- timjamia
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Valmistus
- Ota paahtopaisti huoneenlämpöön tunniksi.
- Ruskista liha voi-öljyseoksessa pannulla joka puolelta kuorittujen, litistettyjen valkosipulinkynsien ja timjamin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä 125 asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 52-60 astetta eli paista n. 1,5 tuntia/kg.
- Kääri paisti alumiinifolioon ja anna paistin sen levätä puolisen tuntia ennen viipalointia. Leikkaa paahtopaisti aina poikkisyin.
Katso myös





