Reseptit
Lehtikaalipasta
Lehtikaalipasta yhdistää pastaan uuden suomalaisen suosikin: lehtikaalin. Kun valitset pastaksi täysjyväversion, on se vielä terveellisempää.
![Lehtikaalipasta](/reseptit/resepti_m/lehtikaalipasta.jpg)
30 minPaistinpannullinen, 4-6 hlölle
Ainekset
- 3valkosipulin kynttä
- 4 rkloliiviöljyä
- 150 glehtikaalia
- ½chili
- 1sitruuna
- 500 gpastaa
- 100 gparmesaania
- suolaa
Valmistus
- Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. Kuullota ne öljyssä paistinpannulla kevyesti.
- Napsi valkosipulit pois pannulta, mutta jätä paistoöljy pannulle.
- Ruodi ja suikaloi lehtikaalit. Poista chilistä siemenet ja kanta. Hienonna chili. Paista lehtikaaleja valkosipulin paistoöljyssä pari minuuttia. Lisää hienonnettu chili pannulle.
- Raasta sitruunan kuori.
- Keitä pasta ohjeen mukaan, valitse täysjyväpastaa tai tavallista. Siivilöi pastasta vesi pois ja lisää se paistinpannulle. Heitä päälle 2 rkl oliiviöljyä, sitruunan kuori ja parmesaani. Mausta suolalla.
Katso myös
![Perunamuusi](/reseptit/resepti_s/perunamuusi.jpg)
![Täytetyt paprikat, sienitäyte](/reseptit/resepti_s/taytetyt-paprikat-sienitayte.jpg)
![Currykastike](/reseptit/resepti_s/currykastike.jpg)
![Uunijuurekset](/reseptit/resepti_s/uunijuurekset.jpg)
![Grillatut kasvisvartaat](/reseptit/resepti_s/grillatut-kasvisvartaat.jpg)
![Lohkoperunat](/reseptit/resepti_s/lohkoperunat.jpg)