Reseptit
Prinsessakakku
Prinsessakakku on super-suloinen kakku päivän prinsessalle! Koristele marsipaaniruusuilla tai vaikka kruunulla.

1 h 40 minKakkuvuoka
Ainekset
- Kakkupohja:
- 1 ½ dlsokeria
- 4kananmunaa
- 1 dlperunajauhoja
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- Voiteluun:
- margariinia
- korppujauhoja
- Vaniljatäyte:
- 3 ½ dlmaitoa
- 1kananmuna
- 2 ½ rklperunajauhoja
- ½ dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 2 dlkuohukermaa
- Marjatäyte:
- 1 dlvadelmahilloa
- 2 dlvadelmia
- Voikreemi:
- 1 dltomusokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 100 gvoita
- Kuorrutus ja koristelu:
- tomusokeria
- 500 gmarsipaania
- marsipaaniruusu
Valmistus
- Vatkaa huoneenlämpöiset sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi vaahtoon. Sekoita varoen.
- Kaada kakkutaikina 2,5 litran voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteisessa uunissa 35 min. Anna hieman jäähtyä ja kumoa kakkupohja.
- Sekoita vaniljatäytteen ainekset maito, kananmuna, perunajauhot ja sokeri kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa kevyesti. Jäähdytä kiisseli. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita kiisseliin.
- Tee marjatäyte: muussaa vadelmat ja sekoita ne hilloon.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja paksu kerros vaniljatäytettä. Aseta kansilevy päälle.
- Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä voikreemi kakun päälle.
- Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä marsipaani pois. Koristele kakku marsipaaniruusulla.
Katso myös





