Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

TV:ssä: Jussi-palkintoja rohmunnut Ikitie koskettaa - Pääosissa Sidse Babett Knudsen & Tommi Korpela

Elokuva vaietusta historiasta, kun paratiisi muuttuu helvetiksi.

12.10.2023 klo 9:12

Ikitie

Ikitie pääosissa tanskalainen Sidse Babett Knudsen ja suomalainen Tommi Korpela. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Jussi Ketola (Tommi Korpela) haetaan yöllä kotoaan ja kuljetetaan mustien autojen kyydissä Suomen itärajalle. Miestä syytetään maanpetturuudesta. Rajalla Ketola yritetään ampua, mutta hän pääsee pakoon Neuvostoliiton puolelle.


Rajan takana Neuvostoliiton valtiollinen poliisi NKVD antaa Ketolalle uuden henkilöllisyyden ja työpaikan kolhoosissa. Yhdessä vapaaehtoisesti Karjalaan saapuneiden amerikkalaisten kanssa Ketola rakentaa haavekuvaa, työläisten paratiisia.


Ikitie

Sidse Babett Knudsen sai roolistaan sivuosa-Jussin. Tommi Korpela ei saanut Jussia, vaan voiton vei Eero Aho Tuntemattomassa sotilaassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Stalinin vainojen myötä kolhoosin tavoiteltu paratiisi muuttuu helvetiksi. Ketola näkee ja kokee asioita, joita ei tosiksi uskoisi, elleivät ne niitä olisi. Mies ottaisi mieluummin kuulan kalloonsa kuin eläisi. Mutta kuolemaapa hänelle ei sallita, eikä myöskään kotiipaluuta.Ketola aloittaa uuden elämän ja menee naimisiin. Hän saa Saran (Sidse Babett Knudsen) kanssa lapsen, mutta elämä kolhoosissa on turvatonta.


Ikitie

Ikitie kuvattiin Viron maaseudulla ja Tallinnassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Ikitie on Antti Tuurin menestysromaaniin pohjautuva, AJ Annilan ohjaama ja Ilkka Matilan tuottama elokuva. Leffan käsikirjoitus on Annilan, Tuurin ja Aku Louhimiehen yhteistyötä.


Leffa keräsi ansaitusti kuusi Jussi-palkintoa v. 2018: paras elokuva, paras ohjaus - AJ Annila, paras miessivuosa - Hannu-Pekka Björkman, paras naissivuosa - Sidse Babett Knudsen, paras kuvaus - Rauno Ronkainen ja paras lavastussuunnittelu - Kalju Kivi.


Ikitie

Leffajuliste, kuva: Yle Kuvapalvelu


Rooleissa Sidse Babett Knudsenin ja Tommi Korpelan lisäksi mm. Hannu-Pekka Björkman, Jonna Järnefelt, Ville Virtanen, Irina Björklund, Antti Virmavirta, Emmi Parviainen, Jarkko Niemi.


Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi


Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»