Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

V. 2018 paras suomalainen leffa TV:stä - Laura Birn ja Tommi Korpela pääosassa - Tyhjiö

Draamakomediassa nauretaan lämmöllä työnteon ja taiteen totisuudelle - sekä parisuhteen ongelmille.

9.3.2021 klo 9:30

Tyhjiö

Tyhjiö nappasi neljä Jussi-patsasta: Paras elokuva, Paras ohjaus Aleksi Salmenperä, Paras äänisuunnittelu Tuomas Klaavo ja Paras leikkaus Samuli Heikkilä. Se sai myös 20.000 euron arvoisen Nordisk Film -palkinnon. Kuva: YleDraamakomedia Tyhjiö on pirullisen hauska kuvaus parisuhteista, taiteesta ja menestyksen hinnasta. Elokuvassa nauretaan lämmöllä työnteon ja taiteen totisuudella sekä hetkille, jolloin toinen ei vain tajua.


Eeron (Tommi Korpela) kirjailijanura on tukevassa laskussa, ja uuden romaanin kirjoittaminen sakkaa pahasti. Pihla (Laura Birn) on kunnianhimoinen näyttelijä kansainvälisen läpimurron kynnyksellä. Kumpikaan ei ole valmis tinkimään urastaan, vaikka parisuhde voi huonommin kuin koskaan.


Tyhjiö

Eero (Tommi Korpela) on jumissa ns. writer´s blockissa. Kuva: Yle


Eero päätyy erikoisiin ja epätoivoisiinkin ratkaisuihin saattaakseen uransa uudelleen lentoon. Määrätietoinen Pihla päättää sovittaa yhteen näyttelijäntyön ja uuden roolinsa tuoreena äitinä. Mahtuvatko kahden ihmisen suuret kunnianhimot samaan parisuhteeseen? Eero ja Pihla etsivät tahoillaan vastauksia muun muassa Inarista, Havannasta ja Hollywoodista.


Tyhjiö on Aleksi Salmenperän kipeällä tavalla riemukas elokuva onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta. Se nauraa lämmöllä työnteon ja taiteen totisuudelle sekä hetkille, jolloin toinen ei vain tajua.


Tyhjiö

Määrätietoinen Pihla (Laura Birn) päättää sovittaa yhteen näyttelijäntyön ja uuden roolinsa tuoreena äitinä. Kuva: Yle


Rooleissa Birnin ja Korpelan lisäksi leffassa nähdään huippunimet, kuten Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Minna Haapkylä, Kaija Pakarinen, Kari Heiskanen, Pihla Viitala.


Tyhjiö (12) Yle TV2 ke 10.03. klo 21

Katso lisää lähetysaikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat