Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tiesitkö? Elämäni biisi -idea keksittiin tylsänä iltana Kyproksella: “Lipitettiin viiniä ja…”

Elämäni biisin takana on Petja Peltomaa, jonka kynästä ovat lähtöisin myös suosikkisarjat Syke, Kimmo ja Ivalo.

11.9.2021 klo 7:00

Elämäni biisi

Elämäni biisi jengiä: Pepe Willberg, Irina, Jarkko Ahola, Arja Saijonmaa, Diandra, Kasmir ja keskellä Katja Ståhl. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Elämäni biisi on kotimainen, originaali formaatti, joka on herättänyt kiinnostusta ulkomailla.Vinkeä ohjelmaidea on käsikirjoittaja Petja Peltomaan käsialaa. Peltomaa on pistänyt kynänsä myös suosikkisarjoihin, kuten Kimmo, Ivalo ja Syke.


- Kuusi vuotta sitten olin käsikirjoittajakollegoiden kanssa Kyproksella viettämässä yhdistettyä työ- ja vapaa-aika lomaa. Istuttiin porukalla aina iltaa ja oli hieman tylsää. Kun kuunneltiin musiikkia ja lipitettiin viiniä ja tuli idea: mitä jos pistettäisiin kaikkien lempibiisit Spotifyistä randomisti ja arvattaisiin, kenen biisi on. Se olikin aika hauskaa ja me pelattiin sitä joka ilta, Peltomaa kertoo ohjelman lehdistötilaisuudessa.


Elämäni biisi

Syke on Petja Peltomaan alkuperäisidea. Kuva: Nelonen


Suomeen palattuaan Peltomaa kertoi ideasta tuotantoyhtiölle ja siitä syntyikin ohjelmaformaatti. Se sama innostus tarinoista ja musiikista tarttui tekijöihin, vieraisiin - ja katsojiin. Ja biisit ovat tarkoin varjeltu salaisuus: noin 4 ihmistä tietää, kenen biisejä kussakin ohjelmassa olevat biisit ovat.


Elämäni biisi Yle Areena

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat