Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Pippa Laukka paljastaa, mitä mieltä on lihavuuden merkityksestä hyvinvointiin: "Paino on..."

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka on tuttu Olet mitä syöt -ohjelmasta.

22.6.2024 klo 10:00

Olet mitä syöt

Pippa Laukka on liikunta­lääke­tieteeseen erikoistunut ­lääkäri, kirjailija sekä suosittu puhuja. Kuva: Suomi24 Viihde


Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka auttaa julkkiksia terveellisten elämäntapojen ja hyvinvoinnin äärelle Olet mitä syöt -ohjelmassa. TV-katsojat näkevät lähtötilanteen, elämäntapojen muutokset ja lopputilanteen.


Mitä julkkis saa Olet mitä syöt -ohjelmasta?

-Silloin kun aloitellaan, tehdään kattava terveystarkastus, joka pitää sisällään erilaisia testejä. Testit on räätälöity yksilöllisesti kunkin henkilön tarpeiden ja tilanteen mukaan.

-Testien jälkeen suunnittelen ohjelman, joka pitää sisällään liikunta- ja ruokavalio-ohjeet. Tässä otetaan huomioon yksilöllinen tilanne ja tarpeet, sekä ennen kaikkea tietysti se jokaisen päähenkilön oma näkemys omista haasteistaan, Pippa Laukka kertoo Suomi24 Viihteelle.


Olet mitä syöt

Yrittäjä Riinis Palander ei kiireiltään ehdi syödä. Pippa Laukka huolestui ravintoaineiden puutteesta ja auttoi Riinistä laittamaan oman hyvinvointinsa ensi kertaa muiden ihmisten sekä töiden edelle. Kuva: MTV3


Laukka ei kiinnitä huomiota pelkästään fysiikkaan, vaan mukaan tulee myös henkinen puoli.

-Haluan tietää, mitä päähenkilön pään sisällä tapahtuu: minkälaiset arvot on, minkälaiset tarpeet, minkälaiset haaveet, toiveet ja unelmat heillä on oman terveyden ja hyvinvoinnin suhteen. Siinä tullaan usein pitkäikäisyyteen ja elinvoimaisuuteen, halutaan hyvää oloa ja olla se paras versio itsestä.


Aikojen alussa Olet mitä syöt -ohjelmassa keskityttiin usein ylipainoon. Mitä mieltä olet lihavuuden merkityksestä ihmisen hyvinvointiin?

-Jokaisella on yksilölliset haasteet riippumatta painosta tai koosta. Paino on vain yksi riskitekijä. Voi olla monia muita riskitekijöitä, paino ja kehon koostumus kertoo ihmisestä vain osittain haasteista. Voi olla paljon ongelmia riippumatta kehon koosta, Laukka toteaa.


Olet mitä syöt

Olympiavoittaja Toni Niemisen ruokavalio on niukka ja sokerinen. Pippa Laukka auttoi Niemistä tervehdyttämään suhdettaan kehoon, ruokaan sekä liikuntaan. Kuva: MTV3


Olet mitä syöt -ohjelmassa julkkikset tekevät elämäntapamuutosta. Mitä tavallinen ihminen saa ohjelmasta?

-Ihmiset, jotka tähän ohjelmaan lähtevät, ovat rohkeita esikuvia ja tunnettuja henkilöitä. Monilla on heistä mielikuva jo entuudestaan. Heissä on hyvin paljon samaistumispintaa. He painivat ihan samanlaisten haasteiden kanssa kuin kuka tahansa meistä. Nimenomaan halutaan ohjelmassa käsitellä tavallisia, inhimillisiä haasteita, joita ihmisillä on arjessa.


Lue myös: TV-lääkäri Pippa Laukka avoimena - Tehnyt ison elämäntapamuutoksen: "Selkä leveni niin, että ei…"


Lue myös: Oho! Pippa Laukka minihameessa ja korkkareissa tässä monelle kodin inhokkipuuhassa: "Rakastan..."


Lue myös: TV-lääkäri Pippa Laukka ottaa kantaa kauneusleikkaushuhuihin: “Parikymppisenä olisi ehkä lähtenyt…”


Olet mitä syöt MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»