Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

Isä Heikki ja poika Mikko Nousiainen illan tv-leffassa - Saattokeikka murtaa ennakkoluuloja

On juhannusaatto. Yksi haluaa mökille Keski-Suomeen ja toinen Nairobiin. Kummallakin on salaisuutensa, ja varsinkin ennakkoluulonsa.

17.3.2021 klo 9:48

Saattokeikka
Heikki Nousiainen näyttelee Saattokeikka-elokuvassa Mikko Nousiaisen ja Noah Kinin kanssa. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Kamal, 17, (Noah Kin) ja Veikko 76, (Heikki Nousiainen) törmäävät kerrostalon rappukäytävässä. On juhannusaatto. Veikko haluaa päästä mökille Keski-Suomeen ja Kamal isänsä luo Nairobiin. Veikolta puuttuu autokyyti ja Kamalilta matkarahat.


Veikko lupaa maksaa hyvin, jos Kamal järjestää hänet mökille. Kamal suostuu, mutta jättää kertomatta lähdöstään perheelleen. Hän ei myöskään kerro Veikolle, kahta pientä yksityiskohtaa, hänellä ei ole autoa, eikä edes ajokorttia. Yhteinen matka alkaa hankalasti. Mutta mitkä ovat kummankin todelliset matkan syyt?


Saattokeikka
Heikki Nousiainen on tehnyt loistavan uran näyttelijänä Suomen Kansallisteatterissa ja palkittu Jussi-patsaalla parhaasta miespääosasta elokuvassa Postia pappi Jaakobille. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Intensiivisessa leffassa pääosissa nähdään tosielämän isä ja poika Heikki ja Mikko Nousiainen. Elokuvassa he esittävät isää ja poikaa, jotka selvittävät tulehtuneita välejään. Mikko Nousiainen on seurannut urallaan molempien vanhempiensa jalanjäljissä, sillä myös äiti Eija Nousiainen on tehnyt pitkää uraa näyttelijänä.


Ohjauksesta vastaa mm. viime Putous-kauden pääohjaajana työskennellyt Samuli Valkama.


Rooleissa: Noah Kin, Heikki Nousiainen, Mikko Nousiainen, Saga Sarkola, Ilkka Forss, Naomy Hyvönen, Mazdak Nassir. Käsikirjoitus: Kadar Ahmed, Samuli Valkama.


Saattokeikka (S) Yle TV2 ke 17.03. klo 21

Katso lisää leffan esitysaikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»