Reseptit
Tuulihatut
Tuulihatut ovat hattaraisen ihania leivonnaisia. Ne saavat ihailevia katseita juhlissa ja merkkipäivinä. Parhaita syötyinä!

45 minUunipelti, n. 35 pientä tuulihattua
Ainekset
- 75 gvoita
- 1 ½ dlvettä
- 1 ½ dlvehnäjauhoja
- 3kananmunaa
- Täyte:
- 1 dlvispikermaa
- 2 rklsokeria
- 200 grahkaa
- 200 gtuoreita mansikoita
Valmistus
- Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää sekaan vehnäjauhot. Sekoita, kunnes taikina kiinteytyy. Jäähdytä seos.
- Lisää munat yksitellen. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. voimakkaasti sähkövatkaimella. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 5 min.
- Nostele kahdella lusikalla kekoja leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.
- Täyte: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeri ja rahka.
- Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista kansi pois. Täytä vaahdolla ja kuutioiduilla mansikoilla. Nosta kannet päälle.
Katso myös





