Reseptit
Kimchi
Kimchi on kiinankaalista hapatettu korealainen ruoka. Säätele tulisuutta chilillä.

Yli 3 h4 hlölle
Ainekset
- 400 gkiinankaalia
- 1kevätsipulin varsi
- 3 rklraastettua inkivääriä
- 1chili
- 2valkosipulinkynttä
- ¾ dlmerisuolaa
- 1 tlsokeria
- 3 rklvettä
- 150 gporkkanaa
Valmistus
- Huuhtele kiinankaali ja poista kanta. Laita puoliksi leikattu kaali kulhoon ja ripottele suolaa kaalinlehtien väliin. Laita kulhon päälle kansi ja anna kaalin tekeytyä 2-3 tunnin ajan. Kaada sen jälkeen kaalista irronnut neste pois ja huuhdo ylimääräinen suola pois kylmällä vedellä. Pilko kaali pieniksi paloiksi.
- Huuhtele ja pilko chili ja kevätsipulin varret. Raasta inkivääri. Kuori ja paloittele porkkanat.
- Yhdistä kevätsipuli, chili, porkkanat, inkivääri, vesi ja loput mausteet keskenään ja sekoita ne huolellisesti kaalin joukkoon.
- Painele seos lasipurkkiin ja sulje tiiviisti kannella. Anna kimchin tekeytyä huoneenlämmössä, auringonvalolta suojassa noin kolmen vuorokauden ajan. Huomioi, että ainekset saattavat valua yli hapattamisen aikana.
- Säilytä valmis kimchi jääkaapissa.
Katso myös





