Reseptit
Tiikerikakku
Tiikerikakku tuo muistoja mummolasta. Kuivakakkujen aatelia!

1 hKakkuvuoka
Ainekset
- 2 dlsokeria
- 200 gmargariinia
- 3munaa
- 2 tlleivinjauhetta
- ½ dlperunajauhoja
- 3 dlvehnäjauhoja
- 2 tlvaniliinisokeria
- 3 rklmaitoa
- 2 rklkaakaojauhetta
- Voiteluun:
- margariinia tai voita
- korppujauhoja
Valmistus
- Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita hyvin.
- Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne vaahtoon sekoittaen. Lisää vaniliinisokeri. Siirrä puolet taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen maito ja kaakaojauhe.
- Kaada voideltuun vuokaan osa vaaleasta taikinasta, tämän jälkeen lisää kaikki tumma taikina, lisää päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla taikinan läpi. Näin tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniisti.
- Paista 45 minuuttia 170-asteisessa uunissa. Kumoa valmis kakku hieman jäähtyneenä.
Katso myös





