Reseptit
Gluteenittomat mokkapalat
Mokkapalat maistuvat myös gluteenittomina. Pellillisestä riittää isollekin porukalle.
45 minPellillinen
Ainekset
- Pohja
- 3 rklkaakaojauhetta
- 1 rklleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 7 dlgluteenittomia jauhoja
- 3 dlsokeria
- 4kananmunaa
- 1,5 dlmaitoa
- 150 gmargariinia tai voita
- Kuorrute
- 7½ dltomusokeria
- ½ dlkahvia
- 100 gmargariinia tai voita
- 3 rklkaakaojauhetta
- Koristeluun
- nonparelleja
Valmistus
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva. Sekoita kulhossa kaakaojauhe, leivinjauho, vaniljasokeri ja jauhot. Siivilöi jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Anna pohjan jäähtyä ja valmista sillä välin kuorrute. Lisää kahvi sulatettuun rasvaan. Sekoita joukkoon loput aineet.
- Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele nonparelleilla.
Katso myös
Gluteeniton kääretorttu on yhtä hyvää kuin peruskääretorttu.Omenahyve on raikas ja helppo herkku, joka sopii jälkiruoaksi tai tv:n äärelle.Uuniomenat on helppo ja maistuva herkku.Ortodoksisen pääsiäisen perinneherkku pasha maistuu koko kansalle.Marenki on helppo tehdä, mutta vaatii aikaa.Amerikkalaiset pannukakut eivät jätä ketään nälkäiseksi.