Reseptit
Feta-pinaattipiirakka
Feta-pinaattipiirakka on täystyrmäys iltapalana. Se tuo kreikkalaiset maut pikapikaa suomalaiseen ruokapöytään.

55 minPiirakkavuoka, 5-6 hlölle
Ainekset
- Pohja:
- ½ tlsuolaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 2 ½ tlleivinjauhetta
- 75 gkylmää voita
- 1 ½ dlmaitoa
- Täyte:
- 150 gfetajuustoa
- 150 gpinaattia
- 200 gkirsikkatomaatteja
- 200 gkermaviiliä
- 1kananmuna
- ripaus mustapippurirouhetta
- 150 gemmental-mozzarellaraastetta
Valmistus
- Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi niin, että taikinasta tulee murumainen. Lisää maito ja vaivaa taikinaa hetki.
- Levitä taikina n. 24 senttisen irtopohjapiirakkavuokaan.
- Ripottele pohjan päälle kuutioitu fetajuusto, pinaatti, halkaistut kirsikkatomaatit.
- Sekoita kananmuna, kermaviili ja mustapippurirouhe kulhossa keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.
- Paista uunin alatasolla 200-asteessa noin 30 minuutin ajan kauniin kullanruskeaksi.
Katso myös





