Reseptit
Churrot
Espanjasta lähtöisin olevat churrot maistuvat sellaisenaan tai suklaakastikkeeseen dipattuina.

50 minn. 12 kpl
Ainekset
- 50 gvoita
- 1½ dlvettä
- 1½ dlvehnäjauhoja
- ¼ tlsuolaa
- 2munaa
- sokeri-kaneliseosta
- öljyä paistamiseen
Valmistus
- Kiehauta kattilassa rasva, vesi ja suola. Ota kattila pois liedeltä. Lisää vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti, jotta taikina muotoutuu pallomaiseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää taikinaa tähtityllaiseen pursotinpussiin.
- Kuumenna kattilassa öljy 180-asteiseksi. Pursota taikinasta n. 15 cm mittaisia tankoja öljyyn. Paista muutama tanko kerrallaan noin 4 minuutin ajan. Nosta ruskettuneet churrot valumaan talouspaperin päälle. Pyörittele lämpimät churrot sokeri-kaneliseoksessa.
- Nauti churrot sellaisenaan tai dippaile sulatettuun suklaaseen.
Katso myös





