Reseptit
Burgundinpata
Burgundinpata on ranskalaisen keittiön lahja maailmalle. Käytä paksupohjaista pataa ja anna ruoan valmistua hiljalleen liedellä.

3 hPata, 6-8 hlölle
Ainekset
- 800 gnaudan sisäpaistia
- 140 gpekonia
- 5sipulia
- 2porkkanaa
- 200 gtuoreita herkkusieniä
- 4 dlpunaviiniä tai lihalientä
- 3valkosipulinkynttä
- ½ dltomaattisosetta
- 1 tlmustapippuria
- 2laakerinlehteä
- 2 tlkuivattua timjamia
- 2 tlsuolaa
Valmistus
- Ota liha huoneenlämpöön. Kuutioi liha ja suikaloi pekoni. Leikkaa kuoritut sipulit isoiksi paloiksi. Viipaloi porkkanat ja herkkusienet.
- Ruskista pekoni paistinpannussa. Ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan.
- Paista rasvassa myös sipulit. Lisää pataan sipulit, porkkanat ja herkkusienet.
- Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada pataan. Lisää pataan punaviini tai lihaliemi, kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet.
- Anna padan hautua hellalla kannen alla 1-2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
Katso myös





