Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

UUSI SARJA: Tutkimusretki Pohjoisnavalle - teini-ikäiset naparetkeilijät seikkailevat

Äärimmäiset olosuhteet, lumimyrskyt, ajojäät ja pakkanen kavereina nuorten seikkailussa.

29.11.2018 klo 11:00


Yle

Johanne (13), Johannes (12), Elias (13) ja Erika (13) aikovat hiihtää Pohjoisnavalle oppiakseen ymmärtämään paremmin ilmastonmuutoksen aiheuttamia haasteita koko maapallolle. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Neljä norjalaista teiniä lähtee Pohjoisnavalle selvittääkseen, mitä meidän on tehtävä maapallon pelastamiseksi. Nuoret Erika (13), Elias (13), Johanne (13) ja Johannes (12) ovat aivan tavallisia norjalaisista teini-ikäisiä, heillä ei erityistaitoja matkaa varten. He kulkevat norjalaisen napatutkijan Fridtjof Nansenin jalanjäljissä.


Sarjassa seurataan teinien henkistä ja fyysistä valmistautumista. Nuorten on opittava tekemään yhteistyötä, suunnistamaan, voittamaan pelkonsa - ja heidän on tehtävä voimaharjoituksia, jotta pystyvät vetämään suksilla 40-kiloista ahkiota kahdeksan tuntia päivässä.

Yle

Lumimyrskyjä, ajojäitä, pakkasta - pääsevätkö nuoret määränpäähänsä Pohjoisnavalle? Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Neljän kuukauden omatoimisen harjoittelun jälkeen tulee aika lentää Huippuvuorille - raakaan ja kylmään arktiseen ilmastoon. Naparetki alkaa ja se tietää pitkiä, raskaita päiviä lumimyrskyjen, ajojäiden ja pakkasen keskellä. Äärimmäinen kylmyys ja arvaamattomat sääolot syövät voimia. Miten käy, pääsevätkö nuoret Pohjoisnavalle?

Tutkimusretki Pohjoisnavalle - Expedition Nordpolen. Suomenkielinen tekstitys.

Yle Fem torstaisin klo 18.30 alkaen 29.11.2018

Katso ohjelmatiedot Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»