Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Oi! Tuure Kilpeläinen ei antanut periksi tästä: "Se oli merkittävä todiste, että haaveet voi..."

Tuure Kilpeläisen elämässä on monta merkittävää muistoa, myös keikkoihin liittyviä.

6.11.2021 klo 7:00

Tuure Kilpeläinen

Emma-palkittu Tuure Kilpeläinen on julkaissut useita sooloalbumeja ja tehnyt kappaleita mm. Jonna Tervomaalle, Vuokko Hovatalle, Anna Puulle, Vesa-Matti Loirille, Jorma Kääriäiselle, Kari Tapiolle ja Johanna Kurkelalle. Kuva: Nelonen/Petri Aho


Tuure Kilpeläinen, 51, on Emma-palkittu muusikko ja laulaja-lauluntekijä. Kilpeläinen on kotoisin Kouvolasta. Hän kiertää keikkoja Kaihon karavaani -yhtyeen kanssa. Hänet voi nähdä lavalla myös Orkestra Suora Lähetys -yhtyeen kanssa.


Mikä on ollut elämässäsi merkittävin näkemäsi keikka ja miksi?

- Top 3 Roskilde v. 95 näin kuin Jeff Buckley esiintyi yhtyeineen, U2 New York Madison Square Garden, Mariza fado-laulaja Lissabonissa ja Hanoi Rocks Kouvolassa.


Millainen on ollut huimin oma keikkasi?

- Helsingin juhlaviikoilla soitettiin senegalilaisen yhtyeen Orchestra Baobabin kanssa yhteiskeikka, soitettiin toistemme biisejä, tehtiin niistä versiot. Oli kiertuekin Suomessa. Olin säätänyt kolme vuotta tätä keikkaa, oltiin bändin kanssa tykätty tosi paljon niiden musasta. Kävin Dakarissakin juttelemassa heidän kanssaan. Kreisi idea toteutui, se oli mun mielikuva, että soitetaan huvilateltassa ja sitten se tapahtui. Se oli merkittävä todiste, että haaveet voi toteutua.


- Karavaanin ekat keikat Sir Einon pubissa ovat myös tärkeitä. Tiesin, että tämä on kova, vaikkei muut vielä tienneet. Mieli palaa isoillakin keikoilla ekoihin keikkoihin.


Tuure Kilpeläinen on naimisissa taiteilija Manuela Boscon kanssa. Bosco oli jakanut tämän tunnelmallisen yhteiskuvan pariskunnasta Instagramissa, kuvan otti Sikke Sumari:Lue myös: Ooo, mitä magiaa! Näin Tuure Kilpeläinen ja Manuela Bosco rakastuivat - Tässä on pieni Paloma-tytär


Mikä oli lapsuutesi ihanneammatti, miksi halusit isona?

- Mietin, että musta tulee rokkistara, mietin myös kampaaja-parturia, sitten halusin sarjakuvapiirtäjäksi ja sitten musta tulllut kuviksen opettaja, siihen on pätevyys. Valmistuttua tein jotain sijaisuuksia. Niin siinä sitten kävi, että musta tuli rokkistara.


Lue myös: Vain elämää: Tuure Kilpeläinen ei bailannut kameroiden sammuttua: "Ehkä otin yhden..."


Vain elämää pe klo 20 Nelosella ja Ruudussa

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»