Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Ohjaaja-Pyykkö paljastaa, miksi valitsi Kuusniemen ja Erosen Koukussa-pääosiin

Nauris.fi halusi tietää, miksi Matleena Kuusniemi sopi Kristaksi ja Tommi Eronen Oskariksi.

2.1.2019 klo 7:00

Marja Pyykkö

Koukussa-sarjan ensimmäinen tuotankokausi palkittiin viidellä Kultaisella Venlalla. Marja Pyykkö sai Kultaisen Venlan Paras ohjaus -kategoriassa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


- Matleena Kuusniemi sopi Kristaksi siksi, että hänessä on tietty hurjuus pinnan alla. Hän on hillityn ja hallitun oloinen, mutta hänessä on salaisuutta ja voimaa. Ne on sellaiset piirteet, jotka mua viehättävät, Marja Pyykkö paljastaa.Marja Pyykkö

Matleena Kuusniemi näyttelee Kristaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Entä miksi Tomi Eronen sopi Oskariksi?

- Etsimme miestä, josta löytyy haavoittuvuus - “elämäni on murskana, jos et minua rakasta” - ja sitten pitää olla vaara mukana. Tommi Erosesta löytyi oikeasti sellainen tunnelma, että tuo ihminen on vaarallinen. Tommilla on hyvä rytmi ja komediallinen taju, mikä auttaa näyttelijän työssä aina, Pyykkö listaa.


Marja Pyykkö

Tommi Eronen näyttelee Oskaria. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Koukussa-sarja on tarina ihmissuhteista, riippuvuuksista, kielletystä rakkaudesta ja siitä, mitä itse kukin on valmis riskeeraamaan rakkautensa ja riippuvuuksiensa eteen. Sarjan on käsikirjoittanut Laura Suhonen, joka on myös Pyykön hyvä ystävä.

- Mun työskentelytapa on se, että teen tiiviisti yhteistyötä käsikirjoittajan kanssa. Sitten näyttelijöiden kanssa harjoituksissa luetaan aina kaikki kohtaukset läpi ja puretaan ne. Jos tulee isompia muutostoiveita, puhun käsikirjoittajan kanssa ja katsotaan yhdessä, mitä tehdään. Kuvaustilanteessa edetään sovitun mukaan, en ole mikään improvisaation ystävä kuvauksissa.


Marja Pyykkö

Saavatko Krista ja Oskari toisensa - voittaako rakkaus? Kuvassa Krista (Matleena Kuusniemi) ja Oskari (Tommi Eronen). Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Viime kaudella Koukussa ns. pesi pöydän Kultainen Venla -mittelössä. Miksi Koukussa on niin suosittu Marja Pyykön mielestä?

- Se on rohkea, se haastaa katsojaa. Ollaan kovasti yritetty löytää oma ääni, että ihmiset olisivat aitoja ja tuntevia. Ollaan myös rohkeasti lähestytty aiheita, todesti ja omalla tavallamme. Ei tehdä pastissia.


Koukussa toinen tuotantokausi Yle TV2 ke klo 21.

Katso tarkat ohjelmatiedot Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»