Reseptit
Sima
Sima on vappujuoma parhaimmillaan! Siman valmistuminen vie aikaa, mutta lopussa kiitos seisoo. Ps. Maistuu parhaalta viileänä.

3 vrkSanko, 5 l
Ainekset
- 2sitruunaa
- 4 dlsokeria
- 5 lvettä
- 5 dlfariinisokeria
- pieni nokare hiivaa (herneen siemenen kokoinen)
- rusinoita
Valmistus
- Pese sitruunat. Kuori niistä keltainen osa perunankuorimaveitsellä talteen. Poista sitruunoista kuoren valkoinen osa ja heitä se pois. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi.
- Pane sitruunaviipaleet, sitruunankuoren keltainen osa ja sokeri isoon astiaan esim. sankoon. Kuumenna puolet vesimäärästä kiehuvaksi ja kaada sima-ainesten päälle. Sekoita ja anna seistä jonkin aikaa kannen alla.
- Lisää loput vedestä kylmänä. Lisää hiiva, kun liemi on huoneenlämpöistä.
- Anna olla huoneen lämmössä noin päivän ajan.
- Pese pullot ja pane pulloihin pari rusinaa ja 1 tl sokeria. Siivilöi sima pulloihin. Korkita löyhästi.
- Vie viileään paikkaan. Sima on valmista, kun rusinat nousevat juoman pintaan.
Katso myös





