Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Nyt rillataan! Antero Mertaranta avaa huippu-urheilijoiden sydämet - "Kunnian päivä"

Paluu areenoille nostattaa muistot pintaan. Ekassa jaksossa vieraana Timo Jutila. Katso kaikki vieraat.

17.8.2019 klo 10:00

Kunnian päivä

Antero Mertaranta ja Timo Jutila pääkallopaikalla, Globenissa. Kuva: MTV3


Nyt urheilun ystäviä hemmotellaan. Kunnian päivä -ohjelmassa kuusi suomalaista urheilijasuuruutta avautuu omissa jaksoissaan Antero Mertarannalle uransa merkittävimmästä päivästä, siihen johtaneista tapahtumista ja sen hetkisistä tuntemuksista. Mikä parasta avautumiset tapahtuvat autenttisilla tapahtumapaikoilla.


Omaa kunnian päiväänsä muistelevat ohjelmassa maastohiihtäjä Iivo Niskanen, nyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström, Chicago Bullsin ykköskierroksen varaus Lauri Markkanen, painin maailmanmestari Petra Olli, lumilautacrossin paralympiakultamitalisti Matti Suur-Hamari sekä jääkiekon maailmanmestari Timo Jutila.


Kunnian päivä

Jääkiekon MM-finaali Globenissa 1995 . Timo Jutila, Antero Mertaranta ja Curre Lindström. Kuva: MTV3


Selostajana koko kansalle tunnetuksi tullut Mertaranta matkustaa urheilutähtien luokse ja viettää koko päivän heidän seurassaan ”aikamatkalla, jolla vieraillaan vuosienkin takana”.

- Syvälliseen keskusteluun pääseminen urheilijoiden kanssa on nykypäivänä hyvin harvinaista, sillä heitä tapaa vain kilpakentillä ja joissain haastattelutilanteissa. Nyt oli vihdoinkin aikaa keskittyä ja kuunnella puolin ja toisin mitä ihmisellä on sanottavana, Mertaranta kuvaa.

- Urheilussa on niin paljon tarinoita, ja tämä on tarinankerrontaa hienoimmillaan. Kun kuljetaan vuorokausi urheilijan kanssa, ollaan tapahtumapaikoilla ja eletään ne kunnian hetket uudelleen. Ei oikeastaan komeampaa kokemusta voi olla, Mertaranta tunnelmoi.


Kunnian päivä

Aikamatkan kapteenina Antero Mertaranta. Kuva: MTV3


Kunnian päivä 1/6: Timo Jutila: Jääkiekon MM-finaali Globenissa 1995. Tesoman pojasta Globenin kuninkaaksi. Tukholmassa kaivetaan klassikosta uutta esille. Tämä kultakuume on Jutilan ja Curre Lindströmin tarina.


Kunnian päivä MTV3-kanavalla sunnuntaisin 18.8. klo 20 alkaen.

Jäikö ohjelma näkemättä? Katso lisää lähetysaikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»