Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Muistatko tämän iki-ihanan tv-sarjan? Pieni talo preerialla vielä hetken katsottavana!

Lämminhenkinen klassikkosarja uudisraivaajaperheestä on nähtävissä Yle Areenassa vielä hetken.

10.4.2021 klo 7:00

Pieni talo preerialla

Potretissa Ingallsin perhe: Isä Charles (Michael Landon), kuopus Carrie (Lindsay Greenbusch), äiti Caroline (Karen Grassle), Laura (Melissa Gilbert, edessä) ja Mary (Melissa Sue Anderson). MGM/YleKlassikkosarja Pieni talo preerialla (Little House on the Prairie) on ihastuttanut sukupolvia. Sarja seuraa päähenkilö Lauran ja hänen uudisraivaajaperheensä elämää Minnesotassa ja myöhemmin myös Dakotassa.


Sarjan alku sijoittuu 1870-luvulle. Ingallsien elämässä on ylä- ja alamäkiä, mutta kodissa vallitsee aina suuri rakkaus. Nykyajan silmin sarja käsittelee rankkojakin aiheita ja lapset joutuvat kokemaan isojakin suruja.Pieni talo preerialla

Sisarukset Mary ja Laura Ingalls (Melissa Sue Anderson ja (Melissa Gilbert). MGM/Yle


Ingallsit pitävät omaa kotia lähellä pikkukylää, jossa lapset alkavat käydä koulua. Kylä on tiivis yhteisö, jossa pidetään yhtä hyvässä ja pahassa. Kylällä vaikuttaa mm. kauppiasperhe Oleson, ja perheen äiti Harriet sekä lapset Nellie ja Willie aiheuttavat päänvaivaa. Pastori Robert Alden taas on kylän kokoava voima, joka on vahva usko ja elämänviisauksissaan.


Kulttisarjaksi Suomessakin noussut tv-draama perustuu löyhästi Laura Ingalls Wilderin omaelämäkerralliseen romaaniin. Anekdoottina mainittakoon, että sarja on innoittanut myös Maija Vilkkumaan tekemään kappaleen Ingalsin Laura.


Pieni talo preerialla

Rehti ja reipas aviopari Caroline ja Charles Ingalls (Karen Grassle & Michael Landon). MGM/Yle


Sarjan kaikki 202 jaksoa Yle Areenassa 30.4. asti


Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat