Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

Muistatko Dirty Dancing -leffan? Seksikäs Patrick Swayze sai muuveillaan teinitytöt pyörryksiin...

KASARI: Kuka muistaa vielä leffan kuuluisan lausahduksen "Nobody puts Baby in the corner"?

28.1.2021 klo 10:00

Dirty Dancing - Kuuma tanssi

Baby (Jennifer Grey) ja Johnny (Patrick Swayze). Kuva: Ava.


Frances ”Baby” Houseman (Jennifer Grey) on suojattua elämää viettänyt nuori neito, joka lomailee kesällä 1963 yhdessä varakkaan perheensä kanssa idyllisessä lomakylässä.


Baby ihastuu korviaan myöten lomakylän tanssinopettajaan Johnny Castleen (Patrick Swayze), joka ei ole todellakaan sopiva vävyehdokas perheelle. Ope on työnväenluokan edustaja ja hänen uutta "seksikästä" tanssiaan pidetään julkeana.


Seksikäs tanssilaji kiinnostaa Babya, ja hän saakin Johnnylta henkilökohtaisia tanssitunteja - joiden aikana rakkaus leimahtaa täyteen liekkiinsä... Kaikki ei todellakaan ole yksinkertaista, vaan kuviota hämmentävät Johnnyn tanssiparin ei-toivottu raskaus, isän uhmaaminen, ennakkoluulot, patavanhoilliset arvot, varkaus, potkut.


Dirty Dancing - Kuuma tanssi

Oppilas ja opettaja tanssin pyörteissä. Kuva: Ava.


Johnny sanoo uhmaten klassikkovuorosanat "Nobody puts Baby in the corner", ja tanssii yhdessä Babyn kanssa lomakylän kauden viimeisen tanssin ”(I’ve Had) The Time of My Life” tahtiin. Kaikki vieraat ja oma perhe ovat äimän käkenä.


Kohtaus on ikimuistoinen ja sen kliimaksina nähdään Babyn ja Johnny-rakastetun yhdessä toteuttama loistokas tanssihyppy.


Nuori, epätoivoinen rakkaus yhdistettynä intiimiin tanssiin ja aistikkaisiin kohtauksiin saivat teini-ikäisten ja vähän vanhempien sydämet sykähtämään. Dirty Dancing - Kuuma tanssi on (USA 1987) yksi kaikkien aikojen katsotuimmista tanssielokuvista ja se sai Oscar-palkinnon parhaasta laulusta.


Katso ohjelma-ajat kätevästi Telsu.fi


Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»