Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Mikko Alatalo paljastaa sinisten silmälasien tarinan - Sai lähes 70 000 postikorttia yleisöltä

Suosikkiuusinta: Konkarimuusikko ja esiintyjä on monien tarinoiden mies - ja klassikoksi nousseiden silmälasien isäntä.

18.6.2020 klo 10:00


Mikko Alatalo
Mikko Alatalo on poliitikko, muusikko, esiintyjä ja tv-katsojille tuttu Tammerkosken sillalla -ohjelmasta. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki / Nauris.fi


Keikkalavoille palannut Alatalo on nähnyt suomalaisen viihde-elämän pitkällä horisontilla. Millaista artistin elämä oli 70-luvulla, kun suosio alkoi Maalaispoika oon -kappaleen myötä?

- Meitä artisteja oli aika vähän, ja niistä enää muutama, kuten Virve Rosti ja Remu ovat enää edes elossa. Lavoja oli silloin paljon enemmän ja tehtiin lavakeikkaa. Kun Maalaispoika nousi listojen kärkeen v. 1975, se suksee oli mieletön ja väkeä oli joka paikoissa tuhansittain.Maalaispoika villitsi lavat, mutta suosio Syksyn Sävel -kilpailussa koko kansan.

- Voitin Syksyn Sävelen neljä kertaa, ja se laajensi mun yleisöä nuorisosta aikuisempaan. Esim. Vicky Leellä sain v. 1978 äänestyksessä lähes 70 000 postikorttia, se oli siis aikamoinen vaivannäkö ihmisiltä. Se oli aika huima se suosio silloin. Mutta se myös sulki ovia joiltain rock-miehiltä.


Me kaikki tiedämme Alatalon hänen tavaramerkistään, sinisistä laseista. Mistä ajatus jo kulttimaineeseen nousseista sinisistä laseista lähti, mistä ne ovat tulleet?

- Vesa Pallasvesa oli mun hovihankkija. Hän teki mulle sinisiä laseja, oli välillä ruskeatkin lasit, mutta kaikki ihmetteli, että missä ne sun siniset lasit on. Joten siniset lasit on ja pysyy.


Mikko Alatalo

Mikko Alatalo on nähty tv:ssä mm. Hyvät katsojat -ohjelmassa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki / Nauris.fi


Alatalo on hyödyntänyt sinisiä laseja jakotavarana mm. vaalikampanjoinnissaan.

- Jaoin niitä vaaleissa ja koko ajan määrä kasvoi. Ensin 1000, sitten 2000, 3000 ja 4000 kappaletta. Sangoissa luki: Mikko eduskuntaan ja Avara katso tulevaisuuteen. Ainoa ero oli, että linssien voimakkuutta piti lisätä koko ajan, koska äänestäjäkunta vanheni, mies hörähtää.


Mikko Alatalo on mukana Suomalaisen viihteen vuorokausi -ohjelmassa Yle TV2 19.6. klo 9.00 - 20.6. klo 6.50

Katso kaikki TV-ohjelma-ajat kätevästi Telsu.fi


Artikkeli on suosikkiuusinta ja se on julkaistu aiemmin v. 2019. Nyt lisätty ohjelmatieto.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Mikko Alatalo
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat