Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Katso: Mitä kuuluu? Kirjolla-sarjan Topi kertoo, miten kävi kuvausten jälkeen: "Sain ensimmäisen..."

Topi Borg on yksi Kirjolla-sarjan tähdistä. Topi ja Sointu Borg ovat kertoneet kuulumisia Katso-lehden haastattelussa.

20.4.2023 klo 10:00

Kirjolla

Topi asuu Tampereella, tässä hän on kuvattuna omassa kotonaan. Kuva: FremantleMedia Finland Oy / Yle


Kirjolla on lämminhenkinen seurantareality, jossa pääosassa on Topi sekä kolme muuta autismin kirjolla elävää nuorta aikuista: Kiri, Markus ja Julius.


Päähenkilöt avaavat tv-katsojille kotinsa ja sydämensä. Pääsemme seuraamaan autismin kirjolla elävien tyyppien vapaa-aikaa, opiskelua, omilleen muuttoa, työssä käyntiä, harrastuksia.


Kirjolla

Sointu ja Topi Borg kertovat ohjelmassa jakavansa ainakin mustan huumorin ja analyyttisuuden. Tässä sisarukset selfien ottohetkellä. Kuva: FremantleMedia Finland Oy / Yle


Esiin nousee myös yhteiskunnan kapeikot, eriarvoisuus ja ennakkoluulot. Topi kertoo ohjelmassa, että on ollut vaikea päästä esimerkiksi töihin, kun hän kertoo rehellisesti olevansa autisti jo työhakemuksessa.


Ohjelmassa Topi liikkui aktiivisesti, rakasti katsoa elokuvia sekä pääsi työskentelemään kauppaan. Kuvausten päättymisen jälkeen tamperelaisen urasuunnitelmat ovat saaneet jatkoa.

-Sain ensimmäisen vakituisen työpaikkani. Se on äärimmäinen harvinaisuus nykyaikana. Nykyinen tavoitteeni on työskennellä kaupassa 2-3 vuotta ja hankkia työkokemusta. Työpaikan saaminen on tullut epäinhimillisen vaikeaksi verrattuna 70- ja 80-lukuun, Topi pohtii Katsolle.


Kirjolla

Topi Sodankylän elokuvafestivaaleilla kesällä. Kuva: FremantleMedia Finland Oy / Yle


Topin arki rullaa ja hän kertoo haastattelussa olevansa hyvin tyytyväinen elämäänsä.

-Herään, teen työni, kuntoilen ja syön lihaa kerran viikossa, Topi listaa.


Kirjolla-sarjassa elokuvia intohimoisesti rakastava Topi toteutti unelmansa, kun hän matkusti Sodankylän elokuvafestivaaleille. Onko suunnitelmissa mennä sinne uudestaan?

-Voisin mennä sinne joka vuosi, jos juna menisi suoraan Sodankylään. Matka on liian pitkä ja kallis. Se oli kerrassaan uskomaton paikka, täytyy myöntää, Topi hehkuttaa.


Kirjolla

Sointu Borg pisti kaikki peliin ja voitti Diili-kisan v. 2021. Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


Vakituisen työpaikan saaneella Topilla on elämässään tilaa myös uusille unelmille.

-Haluan ostaa oman asunnon mahdollisimman lyhyellä maksuajalla. Toiseksi haluan käydä Islannissa perheen kanssa, käydä ulkomailla elokuvafestivaaleilla ja Japanissa yksin.


Entä miten Topi ja sisko Sointu Borg ylipäätään päätyivät sarjaan? He kertovat ottaneensa itse yhteyttä tuotantoyhtiöön.

-Kuin sattuman kaupalla yhtiöstä vastattiin, että vastaavanlainen ohjelma on ollut suunnitteilla. Lähetimme Topin kanssa videoklippejä, ja tuotanto nytkähti eteenpäin, Sointu Borg kertoo Katson haastattelussa.


Lue myös: Kirjolla-reality sulattaa sydämet! Atleettinen autisti Topi on yksi päätähdistä - Kannattaa katsoa!


Lue myös: Sointu Borg listaa 5 parisuhdetta hiertävää asiaa - Avomies Solonen kuittaa somasti: "Rakastan..."


Kirjolla katsottavissa Yle Areenassa.


Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Lähde: Katso

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»