Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Aku Hirviniemi, 37, yllättyi pahanpäiväisesti: "Jännitti toki, kuinka paljon sotarikollisia ja..."

Aku Hirviniemi löysi Sukuni salat -selvityksissä yhtymäkohtia karismassa ja persoonallisuudessa esi-isiinsä.

22.3.2021 klo 7:00

Aku Hirviniemi

Aku Hirviniemi on suomalainen näyttelijä, joka on tehnyt näyttävän uran tv:ssä ja elokuvissa. Kuva: MTV3


Aku Hirviniemi tutustui sukuhistorian selvityksissään miehiin, joiden ammatit ovat yllättäen tuttuja näyttelijä-Hirviniemelle roolihahmojen kautta. Hirviniemen sanoin, suvusta löytyy "juoppoja ja pappeja."

-Oli hyvin kiinnostavaa ensinnäkin siksi, että löytyi tosi paljon samastumispintaa, oli tosi paljon juoppoja - ja pappeja ja juoppoja pappeja. Jos siellä muilla oli aatelissukuja, niin olin hyvin yllättynyt siitä, että meillä mentiin papiston puolelle. Oli myös virkamiehiä ja tykkimiehiä, Sorvan kylän pastori Usko Eevertti Luttistakin esittänyt Hirviniemi kertoilee ohjelman etälehdistötilaisuudessa.


Suosikkinäyttelijä löytää esi-isistään yhteisiä piirteitä.

- Yhdistävä tekijä oli, että he olivat aikamoisia kansanmiehiä, kuten pappi Daniel Reuter 1600-luvulta. Hänet syrjäytettiin virastaan kaksi kertaa erinäisistä syistä aateliston toimesta, mutta kansalaiset halusivat hänet aina takaisin saarnaamaan. Hän oli kansan suosiossa, Hirviniemi toteaa.


Yksi Hirviniemen kansaan uponneista Putous-sketsihahmoista on Timo Harjakainen, joka hoki "firman piikkiin."Hirviniemi on vetovoimainen näyttelijä, jolla riittää huoltoasemilla, turuilla ja toreilla selkääntaputtelijoita. Karisma, vetovoima ja kansan syvien rivien koskettaminen ovat olleet Hirviniemen suvussa vallitsevia ominaisuuksia.

- Olen tutkinut, miten sukupolvelta toiselle siirtyy toimintamalleja, kuten karisma ja luonteenpiirteet. Sanotaan, että historia toistaa itseään, niin se pitää paikkansa. Se oli voimaannuttavaa, mutta myös positiivisella tavalla järkyttävää, kun huomasi, että samanlaiset jutut toistuvat suvuissa. Meneekö ne geeneissä, persoonallisuudessa vai historiassa vai missä?


Ohjelmassa on törmätty jopa kuninkaallisiin, mutta näin ei käynyt Hirviniemen tapauksessa. Hirviniemi epäili alkuunsa, kiinnostuvatko ihmiset hänen sukunsa tarinasta.

- Me kuvattiin Etelä-Suomessa ja olin koko ajan vähän peloissani, että onko mun jaksoni epäkiinnostava, kun ei ole kuninkaallisia. Oma työ on perustunut valtavaan miellyttämiseen ja huomionhakuun, että huomatkaa nyt minut. Tämä oli valtava tutkimusmatka omaan mieleen.


Aku Hirviniemi

Aku Hirviniemi nähtiin tv:ssä Keihäsmatkat sarjassa yhdessä Jenni Banerjeen ja Janne Katajan kanssa. Kuva: MTV3


Mikä oli isoin oivallus, minkä sain suvustasi?

- Suostuessani tähän ohjelmaan, kysyttiin, onko jotain, mitä en halua tietää. En rajannut mitään pois. Jännitti toki, kuinka paljon sotarikollisia ja murhamiehiä löytyy meidän suvusta. Iso yllätys ja hieno juttu oli, että siellä oli aika kunniallista porukkaa, pappeja ja poliiseja, Hirviniemi innostuu


Lue lisää: Jukka Jalonen ei halunnut pitää äitiään jännityksessä suku-yllätyksestä: "Tämä on uskomaton juttu!"


Lue lisää: Krista Kosonen sai shokkiyllätyksen - Murha lähisuvussa: "Tärkeintä oli, haluaako äiti tietää ja..."


Lue lisää: Sukusalat julki: Anne Kukkohovi aviorikos, Krista Kosonen murha, Aku Hirviniemi juoppoja pappeja…


Sukuni salat MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»