Pankit ja lainaa tarjoavat yritykset

pankki ja lainat

Finanssipalveluita tarjoavat finanssitoimialalla organisaatiot, jotka käsittelevät ja hallinnoivat rahaa. Näihin organisaatioihin kuuluu muun muassa pankit ja muut rahoituspalveluja tarjoavat yritykset. Pankit ja lainaa tarjoavat yritykset mahdollistavat asiakkailleen mahdollisuuden eri suuruisiin lainoihin. 

Lainan avulla voi mahdollistaa niin pienet kuin isommatkin hankinnat, joiden kustannuksia käytössä olevat varat eivät kokonaisuudessaan välttämättä kata. Asunnon tai auton osto ovat tyypillisiä tilanteita, joissa lainan ottaminen tulee ajankohtaiseksi. Lähes kaikki suomalaiset ovat jonkin pankin asiakkaita ja pankkitilin omistaminen on käytännössä välttämättömyys erinäisten asioiden hoitamista varten. 

Pankit

Pankit tarjoavat finanssipalveluita, kuten maksuliikenteen hoitoa, sijoituspalveluita ja luotonantoa. Pankkien toimintaperiaate yleistettynä on seuraavanlainen: pankki ottaa vastaan rahatalletuksia, joista pankki maksaa palkkioksi korkoa ja tämä rahoitetaan lainaamalla rahaa hieman korkeammalla korolla eteenpäin. Pankki rahoittaa toimintaansa korkojen erotuksella ja erilaisilla palvelumaksuilla. 

Suomen suurimpia pankkeja ovat Nordea, Danske Bank ja OP eli Osuuspankki ryhmä, johon kuuluu useita pankkeja ympäri Suomea. Näiden lisäksi Suomessa toimii lukuisia muitakin pankkeja, kuten POP Pankki ja S-Pankki. Suomessa toimii kotimaisten pankkien lisäksi myös ulkomaisia pankkeja, kuten Santander, joiden palveluita tarjoaa joko Suomessa sijaitseva sivukonttori tai verkkosivut. Pankit tarjoavat laajan valikoiman erilaisia pankkipalveluita ja rahoitusvaihtoehtoja asiakkailleen erilaisia elämäntilanteita ja tarpeita varten. 

Pankista haettavia lainoja ovat niin suuret pankkilainat, kuten asuntolaina, kuin pienemmät kulutusluotot arjen yllättäviä tilanteita varten. Suuret pankkilainat ovat useimmiten vakuudellisia lainoja, joita varten lainaajalla täytyy olla vakuutena jotain muuta omaisuutta tai takaaja. Pienempiä lainoja ja luottoja on nykyisin tarjolla paljon ilman vakuuksia. Vaihtoehtoja riittää niin paljon kuin lainan tarpeita ja kohteita löytyy. 

Muut rahoitusyhtiöt

Pankkien lisäksi rahoituspalveluita tarjoavat myös muut yhtiöt. Rahoitusmarkkinoilla Suomessa on lukuisia sekä suomalaisia että ulkomaisia luotontarjoajia, joilta lainan hakeminen onnistuu. Useimmat niistä tarjoavat rahoitusvaihtoehtoja niin yksityishenkilöille kuin yrityksille. Rahoituspalveluita tarjoavia muita yhtiöitä ovat muun muassa Ferratum, Blue Finance ja Fellow Finance.

Lisäksi on myös yrityksiä, jotka tarjoavat lainanvälityspalveluita. Esimerkiksi Rahalaitos.fi on lainanvälityspalvelu, jolloin he eivät itse suoraan myönnä lainaa asiakkailleen vaan Rahalaitos.fi kilpailuttaa sinun puolestasi lainahakemuksesi usealla eri pankilla. 

Monet rahoituslaitokset tarjoavat palveluitaan verkossa, jolloin asioimisesta on tehty hyvin yksinkertaista ja helppoa asiakkaan etua ajatellen. Vakuudetonta lainaa on mahdollista hakea jopa kymmeniä tuhansia euroja kätevästi kotisohvalta käsin.

Laina ja lainatuotteet

Laina, velka vai luotto? Kaikilla tarkoitetaan samaa kahden osapuolen välistä velkasuhdetta. Lainasopimuksella  toinen osapuolista antaa jonkin rahamäärän lainanottajalle ja lainanottaja sitoutuu maksamaan lainatun rahasumman takaisin vähintään saman suuruisena. 

Useimmiten lainasta peritään korkoa, joka on lainatun rahan hinta ja siten lainatun rahasumman takaisin maksettu määrä on lainattua summaa suurempi. Usein korkojen lisäksi lainalla on myös muita kuluja, joita voivat olla muun muassa erilaiset avausmaksut ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Lainan lyhentäminen tapahtuu sopimuksessa sovitulla tavalla joko kerralla tai pienemmissä erissä tietyn ajan. 

Lainatuotteita on tarjolla laajasti erilaisia, jotka soveltuvat erilaisiin elämäntilanteisiin ja tarpeisiin. Tarjolla on niin pikavippiä, pikalainaa, joustoluottoa, kulutusluottoa, autolainaa kuin remonttilainaakin. Näistä kaikista pääset lukemaan lisää klikkaamalla itsesi aihetta koskevaan artikkeliin. 

Perinteiset pankit, kuten OP tarjoavat lainaa yleensä edullisemmin kuin uudemmat rahoituslaitokset. Edullinen laina on kuitenkin vain taloutensa hyvin hoitaneiden etu, sillä pankit eivät halua ottaa riskejä. Perinteistenkin pankkien vakuudettomien kulutusluottojen korot nousevat lähemmäs 10 %, jos lainanottajan tulot eivät ole pankin mielestä tarpeeksi suuret suhteessa menoihin tai lainaan.

Suomi24 Lainat-palvelu

Suomi24 Lainat-palvelusta löydät lainamarkkinoiden suosituimmat ja luotettavimmat lainantarjoajat. Olemme koonneet pankkien ja lainaa tarjoavien yritysten palvelut ja lainavaihtoehdot yhdelle sivustolle, jotta palveluiden vertaaminen ja päätösten tekeminen olisi helpompaa. Sinun tarvitsee vain tietää tarvitsemasi lainasumma – me tarjoamme vaihtoehdot. 

Lainan tarpeen yllättäessä löydät itsellesi sopivimman lainan Suomi24 Lainat -palvelun avulla!