OP kuuluu Suomen suurimpiin ja tunnetuimpiin pankkeihin. Se tarjoaa palveluita monenlaiseen tarpeeseen. OP on Suomen markkinoilla toimivista finanssiryhmistä tällä hetkellä suurin ja sen palvelut jakautuvat pankkitoimintaan, vahinkovakuutuksiin sekä varallisuudenthoitoon.

Poiketen muista suurista pankeista, OP:n toiminta on osuusmuotoista ja alueellista. Tämä tarkoittaa sitä, että osuusmaksun maksamalla pääsee pankin omistaja-asiakkaaksi.

Omistaja-asiakkaat kerryttävät bonuksia, joiden kautta he saavat alennuksia palveluista kerryttäminen OP-bonusten kautta. Bonuksia asiakas käytännössä ansaitsee palveluiden käytön mukaan, eli niitä kertyy lainoista, säästöistä, sijoituksista ja vakuutusmaksuista.

op laina

Vertaa OP:n lainatarjoustasi +10 muuhun lainaan.

 • Vertaa ja löydä paras lainatarjous
 • Nopea ja helppo hakemus verkossa
 • Varmista, että saat edullisimman lainan

OP – laina Suomen suurimmalta pankilta

OP on varmasti kaikille suomalaisille tuttu, eikä turhaan. Onhan se yksi Suomen suurimmista pankkiryhmistä. OP tarjoaa monenlaisia lainapalveluita elämän pieniin ja suuriin hankintoihin.

OP:n kulutusluotto mahdollistaa unelmien ja suunnitelmien toteuttamisen silloinkin, kun säästöjä ei ole ollut mahdollista kerryttää tarpeeksi. OP tarjoaa lainaa joustavasti muun muassa auton hankintaan, remonttiin tai vaikkapa veneen hankintaan.

Yleisesti OP:n tarjoamat kulutusluotot ovat vakuudettomia 2 000 – 15 000 euroon saakka. Vakuudellisia kulutusluottoja voi OP-pankilta hakea alkaen 8 000 euron summasta.

Verrattuna moniin muihin pankkeihin, Osuuspankin vakuudellisissa ja vakuudettomissa kulutusluotoissa on kilpailukykyinen korko, etenkin omistaja-asiakkaille.

Lisäksi OP lupaa päätöksen luoton myöntämisestä viipymättä, jopa samalla asiointikerralla. Kilpailukykyisen koron ja nopean luottopäätöksen lisäksi pankki tarjoaa joustavan takaisinmaksun, jotta voit maksaa lainasi takaisin sovittua nopeammin tai hakea siihen lyhennysvapaita kuukausia.

OP:n kulutusluottoa voit hakea kätevästi heidän verkkosivujensa kautta. Täytät vain ensin laskuriin tarvitsemastasi lainasta tiedot, jonka jälkeen laskuri ohjaa sinut täyttämään hakemuksen. OP:n lainalaskuriin pääset täältä.

OP sopii hyvin suuren, esimerkiksi 10 000 euron vakuudettoman tai vakuudellisen lainan tarjoajaksi.

Hae OP laina tarpeidesi mukaan

OP tarjoaa mahdollisuuden hakea lainaa kätevästi verkkosivujensa kautta, kirjautumalla pankkitunnuksilla. Verkkopalvelun kautta sekä laina- että muiden raha-asioiden hoitaminen on vaivatonta.

OP.fi lainalaskuri helpottaa myös sen arvioimista, millainen laina olisi tilanteessasi sopivin. Sen avulla tarkistat esimerkiksi nopeasti millainen laina olisi tarpeen unelmiesi auton hankintaan tai vaikka lomamatkan toteuttamiseen.

Useimmiten verkkopalvelun kautta tehtyyn lainahakemukseen saat luottopäätöksen heti tai ihan viimeistään muutaman pankkipäivän kuluessa. Myönteisen päätöksen jälkeen saat lainan tilille heti.

Miten haen lainaa Osuuspankilta?

Lainan hakeminen onnistuu helpoiten OP:n verkkosivujen kautta lainalaskurista aloittamalla. Lainalaskuriin pääset syöttämään tiedot lainan tarpeestasi sekä pääset vertailemaan vakuudellisen ja vakuudettoman luoton eroavaisuuksia muun muassa kustannusten osalta. Laskuri ohjaa sinut myös suoraan täyttämään omat tietosi hakemukseen.

Näillä toimenpiteillä varmistat onnistuneen lainahakemuksen ja helpotat pankin päätöksen tekemistä:

 1. Arvioi realistisesti kuinka paljon lainaa tarvitset käyttökohteeseesi.

 2. Koska omaa taloutta ei kannata ajaa liian tiukalle, arvioi seuraavaksi millainen kuukausierä olisi sinun tilanteeseesi sopivin.

 3. Jottei lainan kustannukset nouse liian korkeiksi, tarkista laina-aika ja sen kustannukset.

 4. Kun tarvittavan lainan tiedot ovat selvillä ja tarkistettu, voit siirtyä verkkopalveluun täyttämään lainahakemusta. Itse hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään ja lainakin on nostettavissa vasta myönteisen luottopäätöksen jälkeen.

Samalla tavoin kuin kaikissa verkon kautta haetuissa lainoissa, myös OP:n lainoilla on 14 päivän peruutusoikeus, jos tulet toisiin aatoksiin. 

OP kulutusluotot

Kuten kaikilla pankeilla, myös OP:lla on tarjolla lukuisia erilaisia lainatuotteita. Kaikkien kuluttajien lainan tarve voi olla hyvinkin erilainen, osalla nopea äkillinen rahan tarve, toisilla taas pitkittynyt ja rahaa voidaan tarvita pidemmälle aikajaksolle. OP:n lainavalikoimasta löydät muun muassa seuraavat lainat.

OP Täsmäluotto

OP Täsmäluotto on vakuudeton kulutusluotto ja se maksetaan kertaluontoisesti. Sinun ei tarvitse muuta kuin valita sopiva lainan määrä ja hakea lainaa verkkopalvelun kautta. Täsmäluottoa voi hakea 1 000 – 15 000 euroon saakka ilman takausta tai vakuuksia. Mikäli olet omistaja-asiakas, kertyy sinulle OP-bonuksia. Kun Täsmäluotto on maksettu takaisin, päättyy laina automaattisesti.

OP Joustoluotto

OP Joustoluotto sopii taas pidempään rahantarpeeseen, esimerkiksi joustavaksi remonttilainaksi tai oman talouden tasapainottamiseen. Joustoluottoa pääset hakemaan yhden hakemuksen kautta, OP:n verkkopalvelussa. Joustoluotto toimii sinulle myönnetyn luottorajan puitteissa, eli kun olet maksanut sitä takaisin, pystyt luottorajasi puitteissa nostamaan sitä lisää.

Joustoluottoa voit saada 1 000 eurosta aina 8 500 euroon saakka. Myös OP Joustoluotto kerryttää asiakkuutesi OP-bonuksia samoin kuin muut heidän tuotteensa. 

OP autolaina

OP autolaina voidaan rakentaa useammasta eri OP:n laina tuotteesta, riippuen mikä niistä sopii tilanteeseen parhaiten.

Auton oston ollessa ajankohtainen, voit valita autolainasi näistä eri vaihtoehdosta:

OP pankkilaina

 • Saat auton heti omiin nimiisi
 • Pankkilaina edellyttää vakuutta
 • Ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Edullinen korko, tyypillisesti 2-5 %
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

OP Täsmäluotto

 • Nopea vaihtoehto, saat rahat tilillesi jopa heti
 • Ei vaadi vakuuksia tai takaajia
 • Lainan enimmäismäärä 15 000 euroa
 • Korko hieman korkeampi, tavallisesti 6-8 %
 • Saatavilla vain OP:n asiakkaana

OP osamaksu

 • Saatavilla yleensä suoraan autoliikkeestä
 • Auton kiinteällä kuukausierällä
 • Ostettava auto rahoituksen vakuutena, omistajana rahoitusyhtiö
 • Ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 2-7 %
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

OP kortit

OP:n luottokortti -valikoimassa on lukuisia erilaisia Visa-luottokortteja ja yksi Mastercard, joista kaikki toimivat helppoina ja turvallisina maksuvälineinä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Jokainen OP:n luottokorteista on kansainvälisesti hyväksytty, joten maksujen tekeminen niillä turvallisesti ympäri maailmaa.

OP tarjoaa erilaisia maksu- ja luottokortteja, joista voit valita itsellesi sopivimman:

 • OP-VISA credit/debit
 • OP-VISA Gold
 • OP-VISA Platinum
 • OP Mastercard

Kortin hakeminen on helppoa: Valitse sinulle sopivin kortti ja täytä hakemus. Saat luottopäätöksen usein saman tien ja uuden kortin 1-2 viikon kuluessa. OP:n VISA ja Mastercard kortteihin on mahdollista liittää myös K-plussa ominaisuus. Korttien hinnat näet alla olevasta taulukosta:

Taulukko:

OP-VISAOP-VISA GoldOP-VISA Platinum
2,95 €/kk7,75 €/kk50 €/kk
2 000 – 20 000 €2 000 – 20 000 €2 000 – 20 000 €
Ei matkavakuutustaMatkavakuutusMatkavakuutus

Luottokortti eroaa pankkikortista siten, että maksettua summaa ei veloiteta heti pankkitililtä toisin kuin pankkikortilla maksaessa. Maksu veloitetaan korttiin liitetyltä maksutililtä ja laskutuskauden päättyessä luottokortin haltija saa laskun tehdyistä ostoksista ja maksaa lyhennysprosentin mukaisen vähimmäismäärän ostoksistaan, esimerkiksi 20 %.

OP verkkopankki

OP nettipankissa pääset hoitamaan kätevästi sekä pankkiasioitasi että vakuutusasioitasi. Voit käyttää palvelua tietokoneella, tabletilla sekä erillisellä mobiilisovelluksella älypuhelimestasi. Älypuhelinsovellus kulkee nimellä OP-mobiili. 

Op.fi-palvelua voit käyttää sekä kirjautuneena että kirjautumatta. Kirjautuneena palveluita löytyy toki laajemmin, kun pääset hoitamaan monipuolisesti pankki- ja vakuutusasioitasi. OP verkkopankkiin kirjautuaksesi tarvitset verkkopalvelutunnukset ja internet-yhteyden. Palvelu toimii yleisimmillä selaimilla.

Lainaa OP:sta – Usein kysytyt kysymykset

Saako Osuuspankista helposti lainaa?

Kuten kaikilta pankeilta, OP:sta voi hakea lainaa kuka vain täysi-ikäinen, maksuhäiriötön ja säännöllistä tuloa tienaava henkilö. Kaikki lainapalvelut eivät toki ole valikoimassa, mikäli et ole entuudestaan Osuuspankin asiakas.

Jokainen lainahakemus arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Lainalupauksen saat useimpiin vakuudettomiin luottoihin heti tai odotellessa, mutta vakuudellisiin sitä voi joutua odottamaan jonkin aikaa.

Yleisesti on vaikea sanoa, saako lainaa helposti. Lainan saantiin vaikuttaa niin moni tekijä, asiakkaan tuloista ja menoista aina aiempaan maksukäyttäytymiseen asti.

Mikä on OP Täsmäluotto?

OP Täsmäluotto on 1 000 – 15 000 euroon asti myönnettävä vakuudeton kulutusluotto, jota voi hakea kuka vain säännöllisiä tuloja nauttiva täysi-ikäinen henkilö. Täsmäluotto sopii parhaiten tilapäiseen kertaluonteiseen rahan tarpeeseen, esimerkiksi auton hankintaan tai matkan toteuttamiseen.

Mikä on OP Joustoluotto?

OP Joustoluotto on vakuudeton kulutusluotto, jota voi hakea monenlaiseen tarpeeseen. Usein parhaiten se sopii kuitenkin jatkuvaan kasvaneeseen rahan tarpeeseen tai tasapainottamaan taloutta.

Joustoluotto toimii asiakkaalle myönnetyn luottorajan perusteella siten, että kun maksat sitä takaisin saat luottorajasi rajoissa lisää rahaa nostettavaksi. Joustoluotto toimii yhdellä hakemuksella ja on voimassa toistaiseksi.

Saako Osuuspankista autolainaa?

Osuuspankki tarjoaa autolainaan kolme eri vaihtoehtoa: Vakuudellinen kulutusluotto, Vakuudeton OP Täsmäluotto sekä OP autorahoitus, joka toimii useimpien autoliikkeiden kautta. Jokaisessa näistä on omat etunsa ja lainatuotteen valinta kannattaa aina valita oman tilanteen sekä tarpeen mukaan.

Onko Osuuspankilla kalliit korot?

Osuuspankin korot ovat hyvin kilpailukykyiset korot. Pankin etuna on OP-bonus järjestelmä, jossa omistaja-asiakkaat saavat käytössä olevista palveluista bonuksia ja näiden kautta palveluita edullisemmin. Hyvät bonukset voivat siis madaltaa korkoa hyvinkin kilpailukykyiseksi.

Miten haen Osuuspankilta lainaa?

Osuuspankilta haet helpoiten lainaa OP:n verkkosivujen kautta lainalaskurista aloittamalla. Voit siis hakea myös OP:n kautta lainaa kätevästi netistä. Lainalaskuriin pääset syöttämään tarvittavat tiedot lainantarpeestasi sekä pääset vertailemaan vakuudellisen ja vakuudettoman luoton eroavaisuuksia muun muassa kustannusten osalta. Laskuri ohjaa sinut myös suoraan täyttämään omat tietosi hakemukseen.

Tietoa OP pankista

OP Suomen suurin pankkialan toimija, jolla on yli 4 miljoonaa asiakasta. Vuonna 2016 näistä jopa vähän alle 2 miljoonaa olivat eri Osuuspankkien omistaja-asiakkaita. Osuuspankki ryhmä työllistää noin 12 000 työntekijää ja koko ryhmittymällä oli vuonna 2016 lähes 450 toimipistettä.

Suomessa OP:n osuus laina-asiakkaista on merkittävä; Esimerkiksi Suomen kotitalouksien asuntolainoista OP:n markkinaosuus on jopa 40 %. Yleisesti kaikkien lainojen markkinaosuus on jopa 35 % ja talletuksista pankkiryhmän osuus on 38 %.

Aiemmin Osuuspankki ryhmä kulki nimellä OP-Pohjola, mutta vuonna 2015 nimeä päätettiin lyhentää pelkästään OP -kirjainyhdistelmäksi.

OP Ryhmä koostuu joukosta alueellisia itsenäisiä Osuuspankkeja sekä niiden taustalla toimivasta OP osuuskunnasta. OP osuuskunta on ryhmittymän keskusyhteisö, joka ohjaa, valvoo ja kehittää OP:n toimintaa. Periaatteessa jokainen OP:n alueellinen toimija vastaa itse pankkipalveluiden hinnoittelusta, mutta erot ryhmittymän pankkien välisissä kuluissa esimerkiksi lainojen osalta ovat hyvin pieniä.

OP pankin liiketoiminta jakautuu kolmeen eri pääalueeseen, jotka ovat pankkitoiminta, vahinkovakuutustoiminta sekä varallisuudenhoito.

OP pankki asiakaspalvelu – Ota yhteyttä

OP pankin asiakaspalveluun saat yhteyden puhelimitse, tunnistautuneena chatissa, viestillä tai varaamalla ajan konttorille tai verkkotapaamiseen. Lisäksi Osuuspankin asiakaspalvelu -sivulla löytyy valmiita vastauksia lukuisiin ongelmatilanteisiin ja kysymyksiin. Lisäksi voit kysyä helposti chatin kautta, mikäli et löydä suoraan vastausta etsimääsi kysymykseen.

Osuuspankin asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-19 välisenä aikana. Asiakaspalveluun saat yhteyden numerosta 0100 0500. Mikäli soitat ulkomailta, muistathan lisätä numeron eteen suuntanumeron +358 100 0500. Asiakaspalvelu ohjeistaa, että nopeiten saat heihin yhteyden soittamalla muulloin kuin kuun vaihteessa tai maanantaisin.

Vakuutuspalvelut tavoitat erikseen numerosta 0303 0303 ja ulkomailta +358 303 0303. Vakuutuspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-19 välisenä aikana.

Nordea yhteystiedot
Puhelinnumero: 0100 0500
Osoite: Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki