Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Vesa-Matti Loirin kummityttö Kiti Kokkonen koskettavan muiston äärellä: "Vesku soitti minulle..."

VESKU - naurun ja surun kulkuri -dokumentissa ääneen pääsee Loirin lähipiiri.

9.12.2022 klo 12:12

VESKU - naurun ja surun kulkuri

Suuri yleisö tunsi Vesa-Matti Loirin erityisesti sketsihahmoista. Huumoriroolien ohella hän oli monipuolinen laulaja, muusikko ja vakavien draamojen näyttelijä. Loiri halusi antaa aina yleisölle kaikkensa ja rakasti esiintymistä. Kuva: MTV3


Uusi VESKU - naurun ja surun kulkuri -dokumentti tulee tv:stä. Nyt ääneen pääsevät Loirin läheiset ystävät sekä työkaverit. Dokumentissa kuullaan mm. Heikki Kinnusen, Vesa Vierikon ja Hannele Laurin ajatuksia Loirista ja tämän urasta.


MTV on paljastanut dokumentin sisältöä. Loirin kummityttö, näyttelijä, komedienne ja Suomen Komediateatterin taiteellinen johtaja Kiti Kokkonen pääsee muistelemaan kummisetäänsä.


VESKU - naurun ja surun kulkuri

Kiti Kokkonen sai kummisetänsä Vesa-Matti Loirin Tanhupallo-ohjelmaansa. Kuva: MTV3


Kiti Kokkonen on kertonut, että isän menetys on ollut hänen elämänsä vaikeimpia hetkiä. Ere Kokkonen menehtyi 70-vuotiaana vaikean sairauden jälkeen vuonna 2008.

-Sanoinkin muistopuheessa, että vaikka kummilusikat jäivät saamatta, Vesku soitti minulle elämäni vaikeimmassa paikassa. Kun isäni menehtyi ja oli mennyt hetki aikaa. Juuri oikeaan hetkeen sain puhelun häneltä. Sitä pidän kovin arvokkaana.


-Hän oli tosi lempeä ja lohdullinen. Hänen maailmankatsomuksensa lohdutti minua sillä hetkellä paljon. Tuntui kuin olisin saanut isäni lähemmäs vähäksi aikaa, Kokkonen muistelee dokumentissa.


Lue myös: Oho! Legenda Vesa-Matti Loiri harvinaisessa tv-esiintymisessä - Saa terapiaa Tanhupallolta!


VESKU - naurun ja surun kulkuri

Vesa-Matti Loiri ja Satu Silvo Uuno Turhapuro Epsanjassa -leffassa. Kuva: Sub


Dokumentissa Kiti Kokkonen paljastaa, millainen rooli Uuno Turhapuro -elokuvilla oli hänen lapsuudessaan. Kokkonen muistelee, kun koko perhe lennätettiin Espanjaan lomalle.

-Sitten yhtäkkiä tajusinkin, että täällähän kuvataankin Uuno Espanjassa -elokuvaa, eikä ollakaan lomalla, Kiti Kokkonen naurahtaa.


Viisi Kokkosen ohjaamaa Uuno Turhapuro-elokuvaa yltää Suomen kaikkien aikojen kahdenkymmenen katsotuimman elokuvan listalle: Uuno Turhapuro (1973), Uuno Turhapuro menettää muistinsa (1982), Uuno Turhapuro armeijan leivissä (1984), Uuno Epsanjassa (1985) ja Uuno Turhapuro muuttaa maalle (1986).


VESKU - naurun ja surun kulkuri

Yksi Loirin suosituista hahmoista oli Jean-Pierre Kusela ja hän levytti Laulava kulkuri -kappaleen tällä taiteilijanimellä. Kuva: MTV3


Dokumentti on toimittaja Kari Pyrhösen ohjaama ja käsikirjoittama.


Lue myös: Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti


Lue myös: Oi! Legandaarinen Vesa-Matti "Vesku" Loiri, 77, poseeraa kahdessa eri kuvassa - Some riemastui!


Lue myös: Kiti Kokkonen jakoi vakavan päivityksen: "Niin absurdia, että tästä on noin 30 vuotta"


VESKU - naurun ja surun kulkuri MTV3 17.12. klo 21 ja MTV Katsomo

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: mtv.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»