Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

TV-vinkki: Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin - Ismo Alanko ja Suomi-rockin ikonisin bändi dokkarissa

Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin -dokumenttielokuva nähdään tv:ssä.

4.8.2023 klo 9:48

Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin

Hassisen Koneen alkuperäisjäsenet Ismo Alanko, veljekset Jussi ja Harri Kinnunen sekä Reijo Heiskanen. Kuva: Kari Hyttinen / Marianna Films Oy / Yle


Mika Kaurismäen ohjaama Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin on dokumenttielokuva yhtyeestä, joka muistetaan lyhyestä iästään huolimatta edelleen yhtenä ikonisimmista Suomi-rockin bändeistä.


Hassisen kone oli alkuperäisjäsenistöltään Ismo Alanko, veljekset Jussi ja Harri Kinnunen sekä Reijo Heiskanen. Bändi löi tiskiin biisejä, joista tuli legendaarisia. Kukapa ei muistaisi biisejä, kuten Levottomat jalat, Rappiolla, Oikeus on voittanut taas, Jurot nuorisojulkkikset tai Harsoinen teräs.


Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin

Hassisen kone sai nimensä joensuulaisen ompelukoneliikkeen mukaan. Kuva: Marianna Films Oy / Yle


Kaurismäen ohjaama leffa kertoo Hassisen koneen juhlakonsertista ja siihen valmistautumisesta. Mutta ennen kaikkea se kertoo yhtyeen ja sen jäsenten kasvusta nuorisojulkkiksista aikuisiksi. Myös musiikin ja musiikkibisneksen muutoksista puhutaan. Maailma ei ole sama mitä se oli 40 vuotta sitten.


Hassisen Kone oli mukana yhdessä Juice Leskinen & Grand Slamin ja Eppu Normaalin kanssa legendaarisella Saimaan risteilyllä, josta tehtiin elokuva Saimaa-ilmiö (1981). Tätä ja muuta arkistomateriaalia nähdään dokkarissa runsaasti.


Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin

Laulaja, lauluntekijä, taiteilija Ismo Alanko on tehnyt monisyisen uran Hassisen koneen jälkeen. Hän on mm. ollut Sielun veljien ja Ismo Alanko Säätiön keulakuva. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Elokuvan perään nähdään bändin juhlakonserttitaltiointi Tampereen Ratinan stadionilta kesältä 2022.


Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin la 19.8. Yle Teema

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»