Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Elokuvat

TV-tärppi: 12 Years a Slave on Oscar-voittajaleffa vapaasta mustasta miehestä, joka myydään orjaksi

12 Years a Slave on vavahduttava kertomus orjuudesta ja miehestä, joka kaipaa palavasti perheensä luo. Rooleissa mm. Chiwetel Ejiofor, Brad Pitt ja Benedict Cumberbatch.

20.3.2021 klo 8:20

12 Years a Slave

Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) joutuu tahtomattaan orjaksi plantaasille. Kuva: FilmikamariSolomon Northup (Ejiofor), kouluja käynyt mies ja lahjakas muusikko, asuu vaimonsa ja lastensa kanssa New Yorkin Saratogassa. Eräänä päivänä kaksi sirkuspromoottoriksi esittäytyvää miestä lähestyy Solominia ja houkuttelee hänet lähtemään kiertueelle kanssaan.


Kohotettuaan lasillisen miesten kanssa Solomon herää sidottuna ja tajuaa tulleensa jymäytetyksi. Edessä odottaa karmea kohtalo: häntä ollaan kuljettamassa etelävaltioihin orjaksi.


12 Years a Slave

Solomon ja isäntä (Michael Fassbender), joka kohtelee orjia sanoinkuvaamattoman raa’asti. Kuva: Filmikamari


Kukaan ei kuuntele Solomonia, kun hän yrittää todistaa olevansa vapaa mies. Siitä alkaa 12-vuotinen epätoivon täyteinen elämä orjana, joka yrittää löytää keinon päästä takaisin perheensä luo. Solomon kohtaa orjuuden raakuuden ja näkee epäinhimillisyyttä, jota ei voinut uskoa mahdolliseksi.


Vuosien vieriessä Solomon ei suostu luopumaan toivosta. Hän panee kaiken peliin saadakseen vapautensa ja perheensä takaisin.


Historiallinen draama perustuu Solomon Northupin v. 1853 julkaistuun samannimiseen omaelämänkertaan.


12 Years a Slave

Ote leffajulisteesta, Filmikamari


Pääosissa mm. Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch ja Paul Giamatti. Elokuva voitti parhaan draamaelokuvan Golden Globen ja 3 Oscaria, sille myönnettiin yhteensä yhdeksän Oscar-ehdokkuutta. (134')


12 Years a Slave (16) MTV3 pe 26.3. klo 22.45

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: 12 Years a Slave
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat