Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

Tv:ssä! Olavi Virta -elokuva on kaihoisa kuvaus iki-vihreästä äänestä - Uran nousu ja tuho

Olavi Virta -elokuvan päärooleja vetävät Lauri Tilkanen ja Malla Malmivaara.

2.9.2023 klo 7:23

Olavi Virta

Olavi Virran roolissa huikea Lauri Tilkanen. (c)2018. Artista Filmi


Koko sodanjälkeinen Suomi halusi kiihkeästi unohtaa ankeat ajat: tanssia, juhlia, unelmoida ja rakastaa. Tähän tarpeeseen Olavi Virta vastasi. Syntyi sadoittain levytyksiä ja ikivihreitä lauluja.


Huikealla menestyksellä on kuitenkin aina hintansa. Sairastuttuaan vakavasti, Virta opetteli uudelleen kävelemään, puhumaan ja laulamaan. Hän nousi estradille keppiinsä nojaten, halveksivan yleisön pilkatessa ja nauraessa. Kun hän alkoi laulaa, yleisö hiljeni, ja kyyneleet kimalsivat kuulijoiden silmissä. Mestari oli palannut, vielä kerran.Olavi Virta

Olavi Virta (Lauri Tilkanen) ja Irene Virta (Malla Malmivaara). (c)2018. Artista Filmi


Olavi Virta on elokuva Suomen ehkä kaikkien aikojen suosituimmasta laulajasta. Miehestä, jonka unelman sota katkaisi. Miehestä, joka nousi köyhyydestä huipulle. Miehestä, joka nousi Suomen kansan rakastamaksi esiintyjäksi niin estradeilla kuin elokuvissakin. Se on elokuva miehestä, ja joka menetti lopulta kaiken muun paitsi ainutlaatuisen äänensä.Olavi Virta

Olavi Virta ja bänsi leffassa. (c)2018. Artista Filmi


Elokuvan on ohjannut Timo Koivussalo ja se on valmistunut v. 2018. Elokuvan pääosassa nähdään Lauri Tilkanen nuorena Olavi Virtana ja ikääntynyttä Olavi Virtaa näyttelee Raimo Grönberg.


Elokuvan pääosissa: Lauri Tilkanen, Malla Malmivaara, Vesa Vierikko, Martti Suosalo, Jonna Järnefelt, Hannu-Pekka Björkman, Heikki Nousiainen, Raimo Grönberg.


Olavi Virta (12) MTV3

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»