Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

TV-leffavinkki: Rautarouva - Meryl Streep on lyömätön Margaret Thatcherina - Toi yhden Oscarin lisää

Rautarouva-leffa Iso-Britannian 1. naispääministeristä on tarina poikkeuksellisesta naisesta omana aikanaan.

11.4.2023 klo 7:22

Rautarouva
Meryl Streep on kuin ilmetty Margaret Thatcher. Kuva: Yle


Rautarouva, The Iron Lady (2011) on elämänkerrallinen elokuva Iso-Britannian pääministeristä, Margaret Thatcherista. Leffa luotaa Margaret Thatcherin elämää lapsuudesta aina politiikan huipulle saakka. Rautarouvana tunnetusta Margaret Thatcherista tuli maansa ensimmäinen naispääministeri v. 1979 ja hän toimi virassa vuoteen 1990.


Meryl Streep esittää pääosaa ja ui täydellisesti roolihenkilönsä nahkoihin. Streep osaa ilmentää pienin elein rautarouvan taistelunhalua, valtaa, voittoja ja pettymyksiä.


Meryl Streep palkittiin leffasta parhaan naispääosan Oscarilla, Golden Globella ja Baftalla. Elokuva sai myös parhaan maskeerauksen Oscarin.Rautarouva

Aviopari Denis Thatcher (Jim Broadbent) ja Margaret Thatcher (Meryl Streep). Kuva: Yle.


Streep on tunnustettu näyttelijä. Hänet on palkittu parhaasta naispääosasta Rautarouvan lisäksi Sofien valinta -elokuvassa ja hän sai parhaan sivuosan Oscarin Kramer vastaan Kramer -leffasta. Näiden lisäksi hän on saanut useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia.


Entä mistä Rautarouva nimi tuli? Thatcherilla oli läheiset suhteet Yhdysvaltain presidenttiin Ronald Reaganiin, sillä molemmilla oli tiukka asenne Neuvostoliittoon ja kommunismiin. Neuvostoliittolaiset tiedotusvälineet alkoivat kutsua Thatcheria rautarouvaksi tämän kommunismin vastaisen asenteen takia.


Pääosissa: Meryl Streep, Jim Broadbent, Richard E. Grant, Anthony Head, Iain Glen. Ohjaus: Phyllida Lloyd. (100')


Rautarouva Yle Teema pe 28.4. klo 21.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»