Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Reseptit

Joululimppu

Joululimpussa maistuvat fenkoli, pomeranssi ja anis. Kiiltävä kuori syntyy siirapista.

Joululimppu
2 h1 limppu

Ainekset

  • 2½ dlpiimää
  • 25 ghiivaa
  • ½ dlsiirappia
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1½ dlruisjauhoja
  • ½ tlfenkolinsiemeniä
  • ½ tlpomeranssinkuorta
  • 1 tlaniksensiemeniä
  • ½ tlsuolaa
  • Voitelu
  • ¼ dlvettä
  • ¼ dlsiirappia

Valmistus

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää mausteet ja siirappi. Alusta jauhot taikinaan. Kohota kaksinkertaiseksi.
  • Leivo taikinasta pyöreä limppu ja kohota se.
  • Pistele limppu haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Sivele limpun pinta paiston loppupuolella vesi-siirappiseoksella.
Katso myös
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»