Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

TV-leffa: Varasto - Rehevässä duunarikomediassa naiset eivät jää sanattomaksi ja miehet ovat miehiä

Elokuva on yleisön suosikki, se voitti Jussi-gaalassa himoitun Yleisö-Jussin.

26.9.2019 klo 7:00

Varasto

Työpaikkaromanssi vai jotain enemmän? Antero Rousku (Kari-Pekka Toivonen) ja Karita (Minttu Mustakallio). Kuva: Filmikamari


Antero Rousku (Kari-Pekka Toivonen) on maalikaupan varastomies. Hän tekee raakaa lihasvoimaa kysyvää työtä, jossa maalisävyjä sekoitetaan ja remonttimateriaaleja kannetaan paikasta toiseen jokapäiväisen leivän eteen. Rouskulle pelkkä duunista saatu korvaus ei riitä, vaan hän myy ohi kirjanpidon työnantajansa tavaraa vähän väliä kaupassa asioivalle Jylhäkorvelle (Vesa Vierikko).Rouskun työtoveri kellarivarastossa on Raninen (Aku Hirviniemi), jonka elämä rakentuu työnteosta, riidoista vaimon kanssa ja lottoamisesta. Raninen haluaa voittaa päävoiton, mutta hän tahtoo saada oikeat numerot juuri siinä järjestyksessä, missä ne lottokoneesta pullahtavat. Raninen ei siis ole se penaalin terävin kynä...


Varasto

Minttu Mustakallio on aikamoinen daami elokuvan Karitana. Kuva: Filmikamari


Rouskun vapautta uhkaa suhde maalikaupan myyjättäreen, Karitaan (Minttu Mustakallio). Rousku haluaa pitää naisen etäällä itsestään, paitsi ollessaan tämän sängyssä. Karita taas on päättänyt toisin.


Varasto on Taru Mäkelän rouhea duunarikomedia. Arto Salmisen tekstiin perustuvassa elokuvassa miehet ovat yrmeää kellarin väkeä ja naiset ovelia. Varasto on hauska elokuva, jossa on vakava aihe.


Varasto

Pieni vilunki on aina paikallaan. Jylhäkorpi (Vesa Vierikko) "asioimassa" liikkeessä. Kuva: Filmikamari


Näyttelijät ovat tähtikaartia: Kari-Pekka Toivonen, Aku Hirviniemi, Minttu Mustakallio, Vesa Vierikko, Esko Salminen, Juha Muje ja Hannele Lauri. Huimien henkilöhahmojen joukossa pankin räjäyttää Vesa-Matti Loiri yhdellä ainoalla repliikillä.


Varasto valittiin Jussi-gaalan yleisöäänestyksessä Vuoden elokuvaksi 2012.


Varasto (12) Subilla su 29.9. klo 21

Katso ohjelmatietoja Telsu.fi


Lähde: Filmikamari

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat